Publicat la: 
4/10/2017


3 mituri despre moarte

Este important sa stii unde găsești ajutor, ce întrebări sa pui și sa decizi ce vrei să se întâmple la sfârșitul vieții tale. Dar există câteva mituri despre moarte care, în mod neașteptat, ar putea dauna persoanei pe moarte, conform theconversation.com.

Mitul 1: Gândirea pozitivă poate întârzia moartea

Primul mit este că gândirea pozitivă vindecă sau întârzie moartea. Nu este asa. Cultivarea unor emoții specifice nu schimbă faptul că moartea este un proces biologic provocat de un accident sau boală care a ajuns la un punct final.

Sa ramai pozitiv, fără a vorbi despre sfârșitul vieții sau evitarea îngrijirii paliative nu s-au dovedit a prelungi viața. În schimb, gândirea pozitivă ii poate impiedica pe cei care doresc să vorbească despre moartea lor într-un mod realist să-și exprime emoțiile negative, să-și dea seama că timpul lor este limitat și sa planifice eficient  accesul la îngrijirea paliativă timpurie, care intr-adevar prelungeste viata.

Fortarea persoanelor care sunt pe moarte sa iși gestioneze emoțiile nu este doar dificilă, ci și inutilă și contraproductivă pentru a obține ajutorul care este important la sfârșitul vieții.

Mitul 2: Moartea la domiciliu înseamnă o moarte bună

Desi oamenii preferă să moară acasă, cei mai mulți mor în spital. Gestionarea unui deces la domiciliu necesită resurse substanțiale și coordonare. De obicei este necesar cel puțin un îngrijitor.

Știm că momentul decesului este imprevizibil, în funcție de boală. Asistentele medicale, medicii și personalul medical vizitează, rezolvă problema și învață îngrijitorul să îngrijeasca persoana la sfârșitul vieții. În cele din urmă, este necesar echipament specializat. Deși acest lucru este posibil, pot apărea probleme dacă echipamentul este adus pentru o anumită perioadă de timp și pacientul nu moare în acel moment alocat.

Nu e un eșec sa mori într-un spital și poate fi cea mai bună opțiune pentru mulți oameni. Deși s-ar părea că spitalele publice sau private mari nu ar putea fi cele mai bune locuri pentru a muri, în multe zone oferă servicii de îngrijire paliativă.

Mitul 3: Un tratament inutil nu poate face rău

O fereastră de oportunitate există pentru a avea o moarte bună. Alegerea unui tratament care nu are nici un beneficiu sau este "inutil" poate fi tulburător pentru pacient, familie și medici. Medicii nu sunt obligați să ofere tratamente inutile, dar, din păcate, pacienții sau familia le pot solicita pentru că nu înțeleg impactul.

Există cazuri în care oamenii au fost resuscitați, chiar dacă medical nu se recomanda, deoarece membrii familiei s-au supărat și au insistat. În aceste cazuri, s-a intervenit doar în procesul morții, făcând-o mai lungă și mai neplăcută decât trebuie să fie. Fereastra pentru o moarte bună a trecut. Ne prelungim, nu vindecăm moartea.

Povestea unei morți bune poate nu e la fel de interesantă ca una teribilă. Cu toate acestea, există multe povestiri despre o "moarte bună". Ar fi probabil mai multe dacă unele dintre miturile care înconjoară moartea sunt mai bine înțelese.

Taguri Medlife: 

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Dieta este unul dintre factorii cheie prin care ne putem bucura de beneficiile unui stil de viata sanatos si care ne ajuta sa prevenim aparitia bolilor, astfel ca nu este de mirare faptul ca...
Regimurile vegetale pot fi impartite in 5 categorii / Foto: Photoxpress.com Adesea se face confuzie intre termenii de vegetarian si vegetalian nestiindu-se exact in ce consta fiecare. Foarte...