Publicat la: 
19/06/2017

MedLife a organizat în perioada 3-4 iunie 2017 a treia ediţie a Conferinței Naționale MedLife. Dr. Rely Manolescu, medic primar ATI, prezintă un caz complex, un copil care a ajuns la MedLife într-o stare gravă, cu o tumoră foarte mare.

Dr. Rely Manolescu: Aceste cazuri sunt abordate individual. Este cazul unui copil care îşi căuta o soluţie în România, neavând posibilitatea de a pleca în afară.

Copilul a ajuns la noi într-o stare destul de gravă, cu o tumoră foarte mare. Din punct de vedere al anestezistului, când vezi un astfel de caz, mai ales copil, primul lucru te gândeşti la ce riscuri supui acel copil. Dacă tu eşti pregătit să abordezi un astfel de caz, dacă organizaţia, spitalul îţi poate asigura suport şi, bineînţeles, dacă ai o echipă cu care să poţi aborda un astfel de caz.

Pentru anestezişti este o provocare, în ideea că tu poţi să îl ajuţi şi poţi să faci ceva pentru acest copil.

În primul rând, când ni se aduce în vedere un astfel de caz de către chirurg, este o întâlnire cu echipa, echipă însemnând chirurg, anatomopatolog, oncolog, mai ales că vorbim de cazuri complexe, în special în chirurgia oncologică.

În MedLife cazul este supus Comisiei medicale şi de etică a spitalului, care ne girează într-un fel în abordarea acestor cazuri. Când se ia decizia la nivel de comisie medicală că se poate rezolva acest caz, atunci începem să facem un plan de acţiune, dar tot acest plan se face într-o colaborare interdisciplinară cu toţi cei implicaţi în rezolvarea acestui caz.

Conferința, intitulată „Abordarea cazului medical complex în cadrul MedLife: de la vulnerabilitate şi riscuri la siguranţa pacientului, a corpului medical şi a instituţiei”, s-a adresat specialiștilor MedLife din București și din țară și a avut loc în perioada 3-4 iunie 2017, la Poiana Braşov.

Evenimentul a fost acreditat de Colegiul Medicilor din România cu credite EMC

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Dupa doua cazuri confirmate in SUA a unor superbacterii care supravietuiesc tratamentului cu un antibiotic de ultima instanta, expertii in boli infectioase spun ca se asteapta la mai multe cazuri...
Cafeina isi confirma rolul protector impotriva depresiei, fie ca este consumata in cafea, fie din alte surse. Pentru a evalua acest efect, o echipa de cercetatori chinezi de la Universitatea din...