Publicat la: 
15/07/2014

Dispozitivele electronice sunt din ce in ce mai des utilizate, iar aplicabilitatea lor acopera o arie foarte vasta. Cu toate acestea, utilizarea frecventa a acestor gadgeturi poate fi daunatoare in cazul unor persoane. In cel mai recent numar al revistei Pediatrics a fost prezentat cazul unui baiat in varsta de 11 ani care a dezvoltat eruptii persistente pe piele dupa ce a folosit iPad-ul.

Dupa analize, s-a dovedit ca baiatul era alergic la nichelul de pe exteriorul dispozitivului.

"O multime de gadget-uri high-tech, fie ca e vorba de telefoane, tablete sau calculatoare, sunt realizate din aluminiu", a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET.

Alergologul Clifford Bassett spune ca a vazut din ce in ce mai multe cazuri de pacienti cu eruptii, cauzate de dispozitivele confectionate cu nichel.

"De obicei, roseata, mancarimea, aparitia basicilor, umflarea, pot deveni incomode, iar oamenii nu realizeaza ca sunt alergici la ceva ce utilizeaza tot timpul", a afirmat Ackerman.

Copiii sunt deosebit de sensibili deoarece alergiile la nichel sunt rare, iar parintii nu stiu cand copilul este alergic.

"Sursele comune de expunere la nichel in cazul copiilor includ piercing-urile in ureche si lucrarile dentare care contin nichel", au declarat Sharon Jacob si Shehla Admani, dermatologi la Universitatea din California.

"Alte surse sunt laptop-urile, telefoane mobile, telecomenzile de la jocurile video", au adaugat acestea.

Dar, cazul copilului in varsta de 11 ani a fost diferit. El s-a prezentat la spital cu o eruptie cutanata generalizata, care l-a chinuit timp de sase luni, organismul nefiind capabil sa reactioneze la cremele impotriva alergiilor pe care le utilizase in trecut.

Testarea cu plasturi cutanati a aratat o alergie la nichel. Dupa consultarea cu parintii baiatului, doctorii au stabilit cauza alergiei: iPad-ul.

Solutia la aceasta problema este acoperirea iPad-ului cu o "husa inteligenta", conceputa pentru a acoperi partea de nichel din spatele iPad-ului.

Medicii au mentionat ca acoperirea partii metalice a dispozitivului cu banda adeziva ar fi suficienta.  Dupa aplicarea husei protective, starea baiatului s-a imbunatatit semnificativ.

Sursa: WebMd, CBSLocal

A.C.

Alte articoleVezi toate articolele

Utilizatorii de smartphone-uri ar putea fi noii sedentari. Cercetatorii au analizat studenti si au descoperit ca utilizarea telefonului mobil- la fel ca statul in fata televizorului- poate reduce in...
Folosind un model pe calculator, Dr. Kenneth Hansraj, chirurg spinal american, a estimat ca modul in care de indoim deasupra telefoanelor adauga aproximativ 27 de kilograme de greutate pe coloana...