Publicat la: 
29/04/2010

Alimentatia femeii in timpul sarcinii poate creste riscul de cancer atat copiilor, cat si nepotilor ei

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu

Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos.

Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi cercetatorii considera ca rezultatele obtinute pe cobai sunt relevante, mai ales ca animalelor le-a fost oferita o dieta tipic americana. Acestia au demonstrat ca riscurile asociate unei diete bogate in grasimi, mai ales bogata in acizi grasi Omega-6, se transmit de la o generatie la alta, fara o expunere ulterioara.

Studiul a fost prezentat saptamana trecuta la intrunirea anuala din Washington a cercetatorilor Asociatiei Americane pentru Cancer.

Pentru cercetari s-au folosit femele gestante, care au fost hranite jumatate normal si jumatate cu mancare grasa bogata in Omega-6 (precum cea de tip fast-food). Dupa nastere, atat femelele, cat si urmasii lor au fost hraniti normal.

Cititi articolul complet pe Smartwoman.

Autor: A.C.

Alte articoleVezi toate articolele

Cum arata pestele proaspat?/ Foto: MedLive Desi este o sursa demna de pretuit pentru acizii grasi omega 3, vitamina D, seleniu, pentru proteine si pentru grasimile saturate putine pe care le...
Persoanele care obisnuiesc sa consume vin rosu in cantitati limitate au un risc cu 30% mai mic pentru a dezvolta boli de inima, sunt de parere specialistii de la Wine Research Institute din...