Publicat la: 
29/04/2010

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu

Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos.

Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi cercetatorii considera ca rezultatele obtinute pe cobai sunt relevante, mai ales ca animalelor le-a fost oferita o “dieta tipic americana”. Acestia au demonstrat ca riscurile asociate unei diete bogate in grasimi, mai ales bogata in acizi grasi Omega-6, se transmit de la o generatie la alta, fara o expunere ulterioara.

Studiul a fost prezentat saptamana trecuta la intrunirea anuala din Washington a cercetatorilor Asociatiei Americane pentru Cancer.

Pentru cercetari s-au folosit femele gestante, care au fost hranite jumatate normal si jumatate cu mancare grasa bogata in Omega-6 (precum cea de tip fast-food). Dupa nastere, atat femelele, cat si urmasii lor au fost hraniti normal.

Cititi articolul complet pe Smartwoman.

Autor: A.C.

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Amintirile pot fi transmise din generatie in generatie in ADN-ul nostru, proces care poate fi cauza principala a fobiilor. O noua cercetare arata ca aminitirile pot fi transmise genetic, ceea ce ar...
In fiecare zi suntem asaltati de tentatii culinare, iar studiile efectuate in domeniul nutritiei sunt presarate de informatii contradictorii cu privire la regimul alimentar potrivit pentru a...