Publicat la: 
11/01/2017

4 greseli uzuale care duc la caderea parului

Este normal sa pierdem de la 50 la 100 de fire de par pe zi, sunt de parere specialistii, insa in cazurile in care caderea parului depaseste limitele normale, cauzele variaza de la deficitul de minerale la declansarea unor boli - precum hipotiroidismul, sindromul ovarelor polichistice, lupus sau afectiuni dermatologice - si a mostenirilor pe cale genetica.

Cel mai adesea, insa, pot fi de vina obiceiurile noastre zilnice de ingrijire a parului. Iata care sunt cele patru greseli pe care le facem zilnic, conform prevention.com.

Periajul frecvent

Pieptanarea excesiva si periajul des al scalpului pot duce la ruperea firului de par si pierderea parului. Specialistii recomanda sa ne pieptanam parul o data dimineata si o data seara. "Daca nu avem parul deosebit de incurcat, nu este necesar sa ne periem mai des", spune , stilista la salonul Butterfly Studio Salon din New York.

Folosirea uscatorului de par cand parul este ud

"Uscatul parului si periajul atunci cand parul este proaspat spalat este una dintre cele mai mare greseli," declara Danielle Allyson, intrucat parul ud este foart fragil. Stilista ne recomanda ca pentru a minimaliza daunele asupra parului sa stoarcem excesul de apa din par si apoi sa il tamponam usor cu un prosop uscat.

Purtatul parului foarte strans in coada

Purtatul parului in coada de cal sau coc zilnic trage treptat firul de par din radacina. De-a lungul timpul acest tip de cadere a parului poate deveni permanent. Este recomandat ca, ori de cate ori este posibil, sa purtam parul desprins sau prins in coada lejera.

Vopsirea parului in mod constant

Fie ca este vorba despre acoperirea firelor de par albe, ori de schimbarea nuantei parului, precum si de situatiile in care facem o schimbare radicala, vopsitul parului afecteaza sanatatea acestuia. Decolorantul sparge cuticula parului, care se usuca si slabeste rezistenta firului de par, ducand la ruperea si caderea acestuia. Recomandat este sa vopsim parul o data la doua - trei luni si sa apelam la ajutorul unui specialist pentru a nu risca sa il ardem.

Autor: G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Medic Specialist
Medic specialist
Medic Primar
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 18