Publicat la: 
23/04/2013

5 alimente care pot reduce durerea

A venit primavara si pentru multe persoane acest lucru stimuleaza dorinta de a merge mai mult. Din pacate, mai multa miscare poate insemna mai multa durere, mai ales pentru articulatii. Desi multi oameni folosesc medicamente pentru a controla durerea si inflamatia, s-au realizat mai multe studii pentru a vedea daca ceea ce mancam poate ajuta la calmarea durerii.

Ciresele contin antioxianti, antocianini, care au efecte de reducere a durerii similare cu medicamentele anti-inflamatorii cum ar fi aspirina. Un studiu publicat in Journal of the International Society of Sports Nutrition a constatat ca sucul de cirese inainte de a alerga pe distante lungi poate reduce durerile musculare post-efort. Mai multe studii sustin ca exista efecte de ameliorare a durerii si in articulatii.

Ghimbirul contine antioxidanti puternici, precum gingerolul, shogaolul si zingeronul, care sunt anti-inflamatoare eficiente. In Journal of Pain a fost publicat un studiu in care s-a constatat ca subiectii care au mancat aproximativ o jumatate de lingurita de ghimbir crud sau fiert timp de 11 de zile inainte de aparitia leziunilor musculare datorate exercitiilor fizice au raportat o reducere a durerii in termen de 24 ore, comparativ cu grupul de control. Intr-un alt studiu, ghimbirul nu a fost eficient pentru reducerea durerii atunci cand a fost luat la 24-48 de ore dupa o accidentare. Autorii studiului au subliniat importanta consumului de ghimbir zilnic, pentru ameliorarea durerii.

Ardeiul iute, desi este dureros pe limba, este eficient pentru stoparea durerii in alte zone ale corpului. Este bogat in vitamina C, care ajuta la repararea tesutului ranit, contine capsaicina care reduce durerea cauzata de inflamatie si se regaseste in unguente pentru dureri de articulatii si de muschi. Intr-un studiu pe 30 de pacienti cu dispepsie cronica (indigestie) s-a descoperit ca cei care au ingerat aproximativ jumatate de lingurita de ardei iute (2,5 g) pe zi, timp de 5 saptamani au raportat o reducere de 60% a durerilor de stomac si a senzatiei de greata, comparativ cu grupul placebo, care a raportat o reducere de 30%.

Somonul este una dintre cele mai bune surse de Omega-3 si o sursa de vitamina D. Aceste substante alina durerea si pot preveni artrita si durerile articulare. Studiile clinice au aratat ca aportul de omega-3 din alimente precum somonul poate duce la reducerea durerii asociate artritei, dismenoreei (crampe menstruale dureroase), bolilor inflamatorii intestinale si neuropatiei.

Turmericul contine curcumina si mai multe studii au demonstrat eficacitatea curcuminei in alinarea durerilor. Intr-un studiu s-a constatat ca a fost eficace pentru ameliorarea durerii postoperatorii si oboselii. Deasemenea are proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Medicina generala

Medic Specialist
Albusoiu Liliana,Medic Specialist
Medic Specialist...
Medic Specialist
Grecov Alexandru Sebastian
Medic Specialist

Articole similare

Raluca Baba, medic stomatolog pediatru / Foto: MedLive.ro Primul zambet, primul gangurit, primul dintisor, primii pasi in viata micutului tau, dar si primele pericole pentru sanatatea lui. Fiecare parinte responsabil se intreaba "cand e cazul sa facem prima vizita la dentist". Sanatatea dintilor de lapte este mai importanta decat cred...
Zaharul stopeaza sughitul/ Foto: MorgueFile.com Atunci cand consumati alimentele potrivite va puteti stimula aportul de minerale, vitamine si substante nutritive. Dar, sunt anumite alimente pe care le puteti gasi in propria casa si care va vor atenua problemele zilnice, inclusiv sughitul sau eruptiile cutanate. Desi este important sa tineti...
Dr. Eugen Craciun / Foto: MedLive.ro   Sunteti in permanenta obositi si nu aveti pofta de mancare? V-ati facut manichiura sau poate chiar un tatuaj la salon? Este posibil sa suferiti de hepatita cu virus C, declansata in urma cu 10 sau chiar 20 de ani. In Romania, aproximativ un milion de persoane "convietuiesc" cu acest tip de boala, dar...
Unghiile sunt o oglinda foarte sensibila a starii de sanatate a organismului. Fie ca se contamineaza cu ciuperci din praf, fie ca sunt subtiri si fragile, fie ca sunt ingrosate si bombate, daca ne privim unghiile vom avea o imagine fidela a rezistentei organismului la agresiunile mediului ambiant. Infectia micotica (cel mai des geofungi-...
Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00 in perioadele cu temperaturi extreme. In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 - 2 litri), fara a astepta sa apara senzatia de sete - este necesar un...