Publicat la: 
16/04/2020

Desi nu sunt considerate persoane cu risc mai mare de imbolnavire, femeile insarcinate reprezinta o categorie speciala in contextul pandemiei de coronavirus, avand nevoie atat de sprijin moral, cat si medical pentru a trece cu bine de aceasta perioada.

De la aparitia acestui nou tip de virus s-a dovedit faptul ca femeile gravide, chiar daca contacteaza virusul, dezvolta forme usoare ale bolii, fara complicatii.

Este firesc ca in aceasta perioada, poate mai mult ca inainte, femeile insarcinate sa aiba o multime de intrebari si chiar sa se confrunte cu stari de teama si anxietate.

Informarea corecta este esentiala pentru depasirea obstacolelor si pentru a ramane in siguranta in tot acest timp. 

Ce trebuie sa stii daca esti insarcinata in aceasta perioada?

Pentru a veni in intampinarea femeilor insarcinate, medicul ginecolog Gheorghe Gica a raspuns celor mai frecvente intrebari venite din partea pacientelor, oferind cinci sfaturi de mare ajutor celor care urmeaza sa nasca in perioada urmatoare. 

Iata care sunt recomandarile medicului:

1. Continua monitorizarea sarcinii 

Poti merge in continuare la controalele periodice pentru efectuarea ecografiilor importante, morfologiilor fetale. Singura diferenta sta in aplicarea unor masuri suplimentare de protectie, precum purtarea mastilor si a manusilor.  

2. Ramai in contact cu medicul 

Aceasta este o recomandare general valabila, nu doar in vremea pandemiei, insa in aceasta perioada comunicarea cu medicul este necesara si pentru a limita contactul direct cu alte persoane. Astfel, la recomandarea medicului, se pot distanta mai mult vizitele in cabinetele medicale, in special pentru ecografii sau interpretari de analize. Insa, poti fi oricand in contact cu medicul prin intermediul consultatiilor online

3. Pastreaza distanta 

Atunci cand mergi la cabinetul medicului, evita aglomeratia din zona de asteptare si daca este nevoie, asteapta chiar in afara clinicii, in autoturism. Tocmai pentru a spori siguranta pacientelor, in unitatile MedLife au fost aplicate masuri stricte de preventie si protectie, printre care si adaptarea intervalelor de consultatii.

4. Urmeaza recomandarile medicale

In ceea ce priveste nasterea, nu exista restrictii impuse pe perioada pandemiei in ceea ce priveste nasterea naturala sau cezariana. Ai incredere ca recomandarile medicului vizeaza sanatatea si siguranta atat a mamei, cat si a bebelusului. 

5. Respecta regulile spitalizarii

Da dovada de responsabilitate, mergi la spital doar atunci cand este nevoie si comunica transparent cu personalul medical. Astfel, vei putea avea grija atat de tine si de cel mic, cat si de cei din jur. 

Masuri aplicate in spitalele MedLife

Pentru ca tu sa te simiti in siguranta atunci cand ajungi la spital am creat circuite separate pentru femeile insarcinate, astfel incat sa fie evitat contactul cu alti pacienti. In plus, pentru a diminua semnificativ riscul de raspandire a virusului, personalul medical este testat periodic, iar gravidele sunt testate cu o zi inainte de internare. 

#ladatorie #mediciiMedlife #alaturidevoi #izolatidarimpreuna

 

Specialitate: 
Medic: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Ecografie 2D, Ginecologie

Medic Specialist
Casap Stela,Medic specialist
Medic specialist
Cristea Tatiana,Medic Specialist
Medic Specialist
Olaru Elena,Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 73

Articole similare

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos. Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi...
Desi o stare normala, sarcina reprezinta pentru gravida o suprasolicitare la care aceasta se adapteaza prin modificari ale tuturor organelor si sistemelor. De aceea, prezentarea modificarilor aparute este mai bine a fi facuta pe organe si sisteme. De mentionat faptul ca modificarile sunt absolut normale, in anumite limite, depasirea acestor...
Desi nu sunt considerate persoane cu risc mai mare de imbolnavire, femeile insarcinate reprezinta o categorie speciala in contextul pandemiei de coronavirus, avand nevoie atat de sprijin moral, cat si medical pentru a trece cu bine de aceasta perioada. De la aparitia acestui nou tip de virus s-a dovedit faptul ca femeile gravide, chiar daca...
Autor: Dr. Ioana Vasile, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, MedLife Brasov 1. CE ESTE ENDOMETRIOZA? Endometrioza este o afectiune frecventa la femei. Numele provine de la cuvantul „endometru”, tesutul care se gaseste in mod normal in interiorul uterului. Endometrioza apare cand tesutul similar celui din interiorul uterului se dezvolta in...
Dr. Viorica Radoi / Foto: MedLife Leucemia in timpul sarcinii este o afectiune rara, avand o incidenta de 1/100000 de sarcini, annual. Cele mai frecvente forme de leucemie in timpul sarcinii sunt cele acute, dintre acestea 2/3 sunt reprezentate de leucemia acuta mieloida si 1/3 de leucemia acuta limfoida. Leucemia mieloida cronica apare in mai...