Publicat la: 
14/01/2013

Cardul national de sanatate va deveni obligatoriu odata cu primirea acestuia de catre asigurat si in masura in care furnizorii de servicii medicale carora se adreseaza pacientii au in dotare cititoare de carduri functionale in sistemul electronic al asigurarilor sociale de sanatate, a precizat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) la solicitarea AvocatNet.ro.

CNAS informeaza ca pana la primirea cardului electronic, dovada calitatii de asigurat se face, ca si pana acum, cu adeverinta eliberata de angajator, pentru persoanele angajate, adeverinta de asigurat eliberata prin grija casei de asigurari la care este inscris asiguratul sau documentul rezultat prin accesarea de catre furnizorii aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

La solicitarea AvocatNet.ro, CNAS informeaza ca distribuirea cardurilor electronice de asigurari de sanatate se va face pe masura producerii si personalizarii lor, pe judete si pe fiecare medic de familie, in prima parte a anului 2013. Potrivit Hotararii de Guvern nr. 900/2012, distribuirea cardului se face inca din 10 septembrie 2012.

Citeste articolul integral pe HotNews.ro

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Medicina de familie

Marin Florin,Medic Medicina de Familie, Medic Medicina Generala
Medic Medicina...
Medic Primar
Medic Specialist
Tatomir Adina-Maria, Medic Primar Medicina de Urgenta, Medic Specialist
Medic Primar...