Care sunt beneficiile busuiocului pentru sanatate
Busuiocul se numara printre cele mai apreciate plante aromatice, care prezinta si multe avantaje pentru sanatate. Site-ul passionsante.be trece în revista cateva dintre ele. Busuiocul este cunoscut pentru efectele sale antispastice, indeosebi asupra aparatului digestiv. Este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza, pentru proprietatile sale galactogene (care stimuleaza secretia de lapte). Bogat în vitaminele A și C, in calciu si fosfor, are o actiune antioxidanta care contribuie la incetinirea imbatranirii celulare, relateaza Agerpres.
Uscat, busuiocul furnizeaza si vitamina K, esentiala in procesul de coagulare a sangelui.
Este cunoscut si ca antiinflamator, antibacterian si antiseptic. Aplicat pe piele, poate alunga tantarii. In plus, ii calmeaza pe cei nelinistiti, stresati sau care sufera de insomnii.
La fel ca alte plante aromatice- coriandrul, de exemplu-, busuiocul nu trebuie fiert multa vreme fiindca se innegreste si devine amar.
Ca sa isi pastreze cat mai bine savoarea, este recomandabil sa fie consumat crud -frunze sau tocat - sau sa fie adaugat in mancare chiar la sfarsitul prepararii termice.
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...