Medicii de la MedLife, îngerii care m-au salvat!

Testimoniale pacienți
02 Octombrie 2024
Autor: Echipa medicală MedLife
Femeie cu simbol pentru grija pentru uter afectat de endometrioza

„Mă numesc Diana Pîrvu, am 22 de ani și locuiesc în Râmnicu Vâlcea. De curând, am terminat AMG, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, iar acum sunt asistent medical într-o clinică de stomatologie din Râmnicu Vâlcea. Dacă nu i-aș fi cunoscut pe medicii de la MedLife, astăzi poate nu mai existam“.

Este începutul simplu al unei povești complicate prin care a trecut tânăra asistentă medicală. Motivul acestui chin? O boală aproape ignorată, fiindcă uneori nu se manifestă, dar teribil de periculoasă: endometrioza.

Chinul tinerei a pornit în februarie 2021 când, după un control de rutină, a aflat că are un chist de 12 cm pe ovarul stâng. Din cauza dimensiunii mari a chistului, Diana a luat decizia să se opereze. Intervenția chirurgicală a fost făcută de medicul Bogdan Diaconescu la MedLife Grivița. Operația a decurs bine, însă rezultatul de la biopsie nu a fost unul tocmai plăcut: chist endometriozic.

Câteva luni după intervenția chirurgicală, părea că totul merge într-un sens bun, însă durerile pe care le simțea Diana la fiecare menstruație au determinat-o să ajungă din nou la MedLife. De data aceasta, „am hotărât să-mi fac programare la un medic specialist în endometrioză“, spune tânăra care-și amintește că „orice tip de căutare prin Google ducea la numele domnului doctor Gabriel Mitroi. Nu aveam abonament la MedLife, dar, după ce am luat legătura cu un prieten medic din București și l-am rugat să-mi recomande pe cineva, iar acest cineva s-a dovedit a fi tot domnul doctor Mitroi era clar că tot MedLife trebuia să aleg“.

Convinsă că e cea mai bună alegere, Diana a stabilit o întâlnire cu medicul Gabriel Mitroi. Iar acum nu regretă nicio secundă.

„Am ajuns la dumnealui fără să-mi imaginez că poate exista un medic atât de empatic, un medic excepțional din toate punctele de vedere. În urma consultului, mi-a spus că am endometrioză, într-un stadiu foarte avansat și că, aproape sigur, leziunile sunt inclusiv pe colonul sigmoid. Inițial, afirmația m-a surprins, mai ales că eu nu am avut niciodată probleme cu tranzitul (constipație/diaree sau orice de acest gen)“. Chiar și așa, Diana a urmat sfatul medicului Mitroi și a făcut un examen RMN la doamna doctor Livia Stănciulescu despre care spune că este un înger pentru femeile cu endometrioză.

Din nefericire, examenul RMN a confirmat tot ce a spus domnul doctor: „Aveam Endometrioza stadiul 4, Adenomioză, cu uter afectat, ovare, trompe, sigmoid, rect la fel de afectate etc.

Nu am mai solicitat nicio altă opinie, am avut încredere deplină în domnul doctor Mitroi, nu am avut niciodată intenția sau curiozitatea de a cere și alta opinie“.

Totuși, în ciuda faptului că i s-a recomandat intervenție chirurgicală, pacienta noastră s-a temut să o facă. Acum, recunoaște că regretă decizia de atunci, mai ales că a ajuns tot la mâna doctorului Mitroi. În primă fază, tânăra a urmat un tratament hormonal, apoi un tratament fără hormoni. Inutil. Boala evolua mereu.

De aceea, pe 30 august 2023, a avut loc prima intervenție de endometrioză în cadrul Bucharest Endometriosis Center.

Intervenția a fost una deosebit de complicată și a durat în jur de șase ore. În tot acest timp, medicii au îndepărtat absolut toate focarele de endometrioză și au efectuat și rezecție de intestin. De ce s-a ajuns aici? Explicația vine chiar de la medicul Gabriel Mitroi.

“Cu cât leziunile de endometrioză sunt mai extinse, cu atât operația este mai complexă și cu atât mai mult crește riscul de complicații. Din fericire, avem o rată foarte mică de complicații. Din păcate, pacienta a avut ghinionul să se încadreze în acea mica statistică, a multiplelor complicații. Trebuie să înțelegem că endometrioza este o boală foarte complexă, iar complicațiile pot apărea în cazurile dificile“.

Iar lucrurile au stat exact așa cum descrie medicul Mitroi, fiindcă după operație lucrurile s-au complicat. Diana își amintește.

„Mă simțeam bine după operație, durerile erau cam 0, în spital, dar cam după vreo 7 zile de la externare, am făcut fistulă digestivă.

Eram acasă, într-o dimineață, m-am trezit vomitând, se produsese deja fistula digestiva. Aveam niște dureri de burtă îngrozitoare, dar m-am gândit că vor trece, că poate sunt normale după operație. Simțeam așa ca o febră musculară, iar eu m-am gândit că am vomitat, că mi-am forțat abdomenul și de-asta mă doare“.

După aproape o săptămână de stat acasă cu fistula digestivă, pacienta noastră i-a trimis un mesaj doctoriței Tanita Stancu. „Mi-a răspuns instant, m-a chemat la clinică pentru analize de sânge și CT“. La analize și examinare, s-a dovedit că tânăra avea fistulă digestiva, un hematom supervoluminos suprainfectat aproape de ficat.

„Pe 17 septembrie 2023, am intrat în operație seara, la ora 18 și am ieșit în jur de ora 1.30. După intervenție, m-am trezit cu o colostomă dar știam asta. Fusesem avertizată. Spre norocul meu, nu doar medicul Mitroi mi-a fost aproape ci și un înger de femeie, respectiv dr. Stancu. Ea mi-a explicat că peste trei luni vom face anastomoza din nou și va fi totul bine“. Și a și fost.

Iar Diana are încredere în doctorița Stancu mai ales după ce a realizat că dacă nu o asculta și „dacă mai stăteam acasă o zi, acum puteam fi moartă; aveam deja septicemie când am ajuns la spital“.

După cele trei luni, pe 9 ianuarie 2024, Diana a trecut printr-o nouă intervenție despre care credea că va fi ultima mai ales că „am făcut un RMN de control, să ne asigurăm că totul este in regulă, că totul este vindecat. Era totul perfect și la RMN“.

Perfida și periculoasa boală nu se dădea dusă de la Diana. Deși RMN-ul arăta că totul era bine, nu a fost chiar așa. Imaginile nu au relevat o porțiune nevindecată din spatele uterului și a rectului. Așa se face că, deși a mers la operație convinsă că va scăpa, că va fi un om normal, Diana s-a trezit la ATI cu alta pungă, cu ileostoma de protecție. Teribil de șocată, tânăra asistentă a realizat că medicii au luat cea mai bună decizie în privința sa:

„Mi-au spus că așa este mai bine, că ileostoma va proteja anastomoza de pe colon, și că voi sta cu ea între 6-8 săptămâni.

A fost grea perioada cu ileostoma, se elimina tot sucul gastric și materiile fecale, slăbisem enorm, aveam în jur de de 37-38 de kg. Acum, înțeleg de fapt că tot ce au făcut domnii doctori a fost doar pentru binele meu. Dacă nu puneam ileostoma de protecție, ajungeam din nou la fistula digestiva“, rememorează Diana perioada cruntă prin care a trecut. Perioadă în care s-a și căsătorit.

A fost începutul unor vremuri frumoase care continuă și astăzi.

„Pe 13 martie 2024 am avut ultima intervenție. Pot spune că a fost un mare succes. Dovada? Mă simt excelent. Acum, mănânc absolut orice, deși mi-a fost teamă că voi avea probleme cu tranzitul, constipație/diaree. Din fericire, m-am înșelat! Am avut scaun normal încă din a treia zi de la intervenție, acum lucrez, mănânc orice, fac sport, sunt un om normal!“, mărturisește tânăra. La un an de la prima intervenție și aproape 6 luni de la ultima, Diana nu mai are absolut nicio durere. „Nici măcar nu simt când îmi vine menstruația, mă simt mai bine acum de o mie de ori față de cum eram înainte“, spune ea fericită. Cea mai mare bucurie a Dianei este că poate deveni mamă.

„Dacă nu aș fi făcut intervenția, ajungeam la cele mai grave complicații, ajungeam să-mi pierd cel mai probabil toate organele genitale, ajungeam să am zero șanse să rămân însărcinată. Acum, nu există nicio contraindicație pentru sarcină, pot încerca liniștită pe cale naturală“. Iar dacă se va întâmpla asta, dacă va avea o fiică, Diana are deja numele pregătit: Tanita.

Cu toate că a trecut printr-o experiență îngrozitoare, tânăra de 22 de ani încearcă să vadă doar partea plină a paharului:

„Experiența aceasta a fost una îngrozitoare, pentru că a fost greu să accept și să trec prin atâtea situații, dar și cea mai frumoasă, pentru că am întâlnit niște oameni de milioane, niște medici incredibili care credeam că nu există. Nu am cuvinte îndeajuns și nu voi avea vreodată să le mulțumesc. Vreau să-i mulțumesc în special Tanitei, care pentru mine a rămas și va rămâne sufletul meu, vindecarea mea fizică și psihică. Mi-a fost alături și m-a susținut exact ca un membru al familiei mele, domnului doctor Mitroi care este medicul minune pentru mine, Ralucăi, Octaviei, doamnei doctor Anda Simbotin, care atunci când m-am externat pentru ultima dată avea lacrimi în ochi de fericire, doamnei doctor Florea Sabrina, doamnei psihoterapeut care a crezut în mine, nu știu ce m-aș fi făcut fără dumneaei (Olimpia Ciocea) și tot personalului medical. Toți s-au comportat extraordinar de bine și frumos!“.

Diana își amintește, de altfel, că, de fiecare data când am mers în cabinetul domnului doctor Mitroi i s-a explicat absolut tot. „Uneori, a și desenat dacă a fost nevoie, niciodată nu am plecat nelămurită din cabinet. De fiecare dată când aveam o problemă, i-am scris domnului doctor pe WhatsApp și mi-a răspuns într-un timp foarte scurt. Nu conta că era weekend, că era oră târzie , domnul doctor îmi răspundea de fiecare dată. Pentru mine, omul acesta este cel mai bun, numărul 1 in România, la ora actuală. Pe lângă faptul că este medic, Dr Mitroi este om! Pentru mine, asta a contat cel mai mult, am fost susținută maxim de către dumnealui și de fiecare data am simțit ca mă înțelege.

Dr. Tanita și doctorul Mitroi sunt niște eroi, medicii îngeri care m-au salvat de la moarte! Și-au pus amprenta destul de adânc în sufletul meu și așa vor rămâne pentru totdeauna“.

Știind chinul prin care a trecut și aflând de la medici despre faptul că endometrioza poate fi prezentă fără ca inițial să dea vreun semn, Diana recomandă tuturor femeilor controale regulate și, dacă e cazul, intervenția chirurgicală. „Personal, recomand tuturor intervenția, timpul e foarte prețios, așteptând așa, boala doar evoluează și singure ne agravăm situația. Dacă aș putea da timpul înapoi, aș alege clar operație!“.

Dr. Mitroi avertizează la rândul său:

„Deși poate părea un lucru foarte bun faptul că pacientele nu suferă, lipsa simptomelor le împiedică pe acestea să caute ajutor specializat. Astfel încât, în momentul în care ajung la noi, se afla într-un stadiu foarte avansat de boală“.

Cazuri precum cele ale Dianei Pârvu evidențiază importanța efectuării intervenției doar de către o echipă specializată exclusiv în chirurgia endometriozei. În ciuda parcursului anevoios, pacienta duce acum o viață normală, fără dureri, fiind în afara oricărui risc din cauza bolii.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării