MEDICINA GENERALA

04 Septembrie 2015

Cazul primului transplant de "penis bionic" din lume genereaza controverse in presa internationala

Cazul unui barbat in varsta de 43 de ani din Marea Britanie, despre care tabloidele din aceasta tara au afirmat ca ar fi primul pacient din lume care a beneficiat de un transplant de "penis bionic", a generat controverse in presa internationala, informeaza huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Mohammed Abad, un barbat din Edinburgh, a suportat de curand o interventie chirurgicala, iar numele lui a aparut in majoritatea tabloidelor britanice, care afirmau ca Abad este primul pacient din lume care a primit un "penis bionic". La putin timp dupa aceea, expertii din Statele Unite au spus ca Mohammed Abad a beneficiat de fapt de un implant penian - un dispozitiv relativ comun, folosit de regula in tratarea barbatilor care sufera de disfunctii erectile.

Mohammed Abad a fost lovit de un automobil la varsta de sase ani si, in urma accidentului, a suportat o interventie de extirpare a penisului si a unuia dintre testicule, a dezvaluit tabloidul Daily Mail. Pe parcursul ultimilor ani, Abad a suportat numeroase interventii chirurgicale, ce vizau transplantul unui "penis inlocuitor", care sa fie capabil sa devina erect prin simpla apasare a unui buton.

Dispozitivul consta in doua tuburi care sunt conectate la un "rezervor" de fluide si la o pompa. Atunci cand pacientul caruia i-a fost implantat acest dispozitiv apasa pe buton, pompa impinge fluidul din rezervor in tuburi, care se umfla, furnizand impresia unei erectii. In cazul lui Abad, tuburile au fost acoperite cu o grefa de piele, prelevata de pe bratul sau, a precizat Daily Mail.

Tabloidul The Sun a publicat la randul sau un articol, "in exclusivitate", cu subtitlul "Un virgin abia asteapta sa isi foloseasca noul sau penis bionic".

Tabloidul The Mirror, care a relatat la randul sau acest caz, folosind sintagma "penis bionic" si precizand lungimea de 20 de centimetri a acestuia, afirma ca Mohammed i-ar fi spus acel "secret" sotiei sale abia in noaptea nuntii. De asemenea, The Mirror descrie cu lux de amanunte noul dispozitiv si afirma ca cele doua butoane ale sale - de pornire si oprire - au fost amplasate la nivelul testiculului pacientului.

Deşi presa britanică a folosit sintagma "penis bionic" pentru a descrie acel dispozitiv, Elizabeth Kavaler, medic urolog la Lenox Hill Hospital din New York, a declarat: "Nu este un «penis bionic». Este un implant penian. Noi, medicii, facem această operaţie tot timpul".

Potrivit unui studiu realizat în acest an în Statele Unite pe un eşantion de peste 1,7 milioane de bărbaţi care sufereau de disfuncţii erectile şi care au utilizat asigurarea de sănătate Medicare, între 2001 şi 2010, peste 53.000 dintre ei au beneficiat de un implant penian.

Implantul penian este folosit in cazul barbatilor cu disfunctii erectile, inclusiv in cazul barbatilor care au suportat operatii de extirpare a prostatei, in urma unui cancer de prostata, si in cazul barbatilor care au suportat traume la nivelul pelvisului si penisului, a precizat Elizabeth Kavaler.

Acest tip de implant poate sa redea functia erectila intr-o anumita masura. "Este, insa, un proces complet mecanic si pacientul nu raspunde la stimularea sexuala", a adaugat acelasi medic american.

A.C.Echipa MedLife de Urologie

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Dermatovenerologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.