ESTETICA

28 Octombrie 2013

Ce cauzeaza si cum poate fi tratata acneea la adulti

Ce cauzeaza si cum poate fi tratata acneea la adulti

Desi este considerata, in general, o afectiune caracteristica adolescentilor, acneea este o problema si pentru multi dintre adulti. Acneea la adulti este cauzata de sebum, substanta uleioasa produsa de glandele sebacee ale pielii. Sebumul blocheaza porii, care atrag bacterii, ceea ce duce la inflamarea acestora. Pentru unii adulti, acneea este rezultatul unei hipersensibilitatii sau a supraproductiei de hormoni masculini.

O alta cauza a aparitiei acneei este determintata de un dezechilibru la nivelul hormonilor feminini sau masculini. In cazul femeilor, acest lucru se poate intampla in timpul sarcinii, perimenopauzei sau menopauzei. Exista si anumite medicamente, precum corticosteroizii, care favorizeaza aparitia acneei la adulti.

Cum se trateaza acneea la adulti? Tratarea acneei la adulti poate fi un proces dificil. Majoritatea medicamentelor sunt concepute pentru tenul gras al adolescentilor. Un tratament eficient necesita o abordare pe termen lung, potrivit lui Jonette Keri, profesor specializat in dermatologie la University of Miami Miller School of Medicine.

 • Curatarea tenului. Evitati gelurile carre contin granule si cele abravize. Acetea irita pielea sensibila si agraveaza problema.
 • Creme si lotiuni: Folositi produse pe baza de retinol pentru curatarea porilor si creme care contin acizii glicolic si salicilic pentru a preveni decolorarea si pentru a estompa cicatricile produse de acnee.
 • Medicamentele prescrise: Exista anumite medicamente prescrise care ajuta la eliminarea bacteriilor de la nivelul pielli sau care pot echilibra hormonii. Un medic dermatolog va stii care sunt medicamentele indicate pentru pielea dumnevoastra.
 • Solutii tehnologice: Tratamentul cu laser tinteste, in prinicpal, cicatricile, dar terapia cu lumina albastra distruge bacteriile care cauzeaza acneea.

Ingrijirea pielii

 • Incercati sa va mentineti fata curata in timpul zilei.
 • Spalati-va fata cu o solutie de curatare, de doua ori pe zi ( daca aveti pielea uscata, a doua oara folositi doar apa). Folositi doar apa calda (apa fierbinte poate irita pielea).
 • Spalati-va fata timp de 1-2 minute si evitati prosoapele aspre.

Prevenire

 • Evitati sa va atingeti fata deoarece acest obicei poate creste cantitatea de grasime, poate irita pielea si incurajeaza aparitia bacteriilor.
 • Tineti parul gras departe de piele si optati pentru produsele de par care nu contin uleiuri.
Pentru tratarea acneei, programeaza-te pentru o consultatie la medicii specialisti dermatologi la una din urmatoarele clinici: Sursa: WebMd
  A.C.



  Echipa MedLife de Dermatovenerologie

  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist
  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist

  Ecografie 2d și Ginecologie

  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist
  GAG
  Gontariu Alina Georgeta
  Medic Specialist

  Ecografie 2d și Ginecologie

  PB
  Petrutescu Brandusa
  Medic Primar
  PB
  Petrutescu Brandusa
  Medic Primar

  Alergologie

  Andriescu Mircea
  Andriescu Mircea
  Medic Primar
  Andriescu Mircea
  Andriescu Mircea
  Medic Primar

  Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

  Adauga un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

  Adresa de email nu va fi publicată.

  0 comentarii

  ©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.