Publicat la: 
13/08/2013

Ce schimbari trebuie sa facem pentru a combate migrenele

Exista anumite schimbari pe care orice persoana care sufera de migrene constante trebuie sa le faca. Schimbarile nu sunt aceleasi pentru toata lumea. Cu toate acestea, exista anumite lucruri pe care le puteti incerca pentru a pastra migrenele sub control.

1. O viata linistita

Migrenele nu raspund bine emotiilor. Cand viata devine plina de evenimente imprevizibile, durerile cauzate de migrene cresc.
"Fii plictisitor", sfatuieste neurologul Gretchen Tietjen de la Universitatea din Toldeo.

"Mentineti un program regulat. Asigurati-va ca mergeti la somn la aceeasi ora in fiecare seara si ca va treziti la aceeasi ora in fiecare dimineata. Mancati dupa un program regulat", explica Gretchen Tietjen.

"Bineinteles ca nu puteti intotdeauna sa faceti asta. Dar daca stiti ca aveti un eveniment de la care nu puteti lipsi, planuiti ziua in asa maniera incat sa nu mai mic deprovocatimai mare de migrena.", a adaugat acesta.

2. Un corp ingrijit
Atunci cand sunteti dezhidratat sau sariti peste mese creati mediul perfect pentru aparitia migrenelor. Pacientii care sufera de migrene constante sunt mult mai vulnerabili la dezhidratare.
Pastrati intotdeauna o sticla de apa si o gustare la indemana.

3. Aveti grija ce mancati
Unii experti spun ca nu exista declansatoare alimentare pentru migrene. Dar, specialistul Deborah Friedman, profesor de neurologie la University of Texas-Southwestern, a explicat ca aproape jumatate dintre pacientii sai pot identifica alimentele care declanseaza migrenele. Printre acestea se afla ciocolata, carnea afumata si unele branzeturi. Alcoolul si cofeina au acelasi efect.

4.Faceti miscare

"Exercitiile zilnice sunt foarte utile pentru majoritatea persoanelor care sufera de migrene", spune Tietjen. Potrivit acesteia, un numar mare de cercetari arata ca yoga este extrem de benefica pentru cei care sufera de migrene.

5. Reduceti stresul
Stresul este factorul primar care este asociat cu migrenele. Desi nu putem scapa complet de stres, exista lucruri care pot fi facute pentru remedierea situatiei.

"Este important ca persoanele care au migrene sa invete tehnici de gestionare a stresului, precum meditatia sau strategiile cognitiv-comportamentale", a explicat Tietjen.

Sursa: WebMd

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Neurologie

Medic Specialist
Medic Specialist...
Petrea Adina-Ioana,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 13

Articole similare

Pentru majoritatea oamenilor, sarbatorile si timpul liber sunt perfecte pentru reincarcarea bateriilor si pentru relaxare. Cu toate acestea, exista persoane care atunci cand se opresc din lucru, se imbolnavesc. Tot mai multi oameni sufera de o afectiune ciudata, denumita "leisure sickness"(boala de timp liber). Aceasta apare la persoanele al...
Exista anumite schimbari pe care orice persoana care sufera de migrene constante trebuie sa le faca. Schimbarile nu sunt aceleasi pentru toata lumea. Cu toate acestea, exista anumite lucruri pe care le puteti incerca pentru a pastra migrenele sub control. 1. O viata linistita Migrenele nu raspund bine emotiilor. Cand viata devine plina de...
Migrena este o suferinta cronica caracterizata prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Poate sa apara o data sau de doua ori pe an sau de mai multe ori pe luna. Acestea sunt asociate de regula cu alte simptome (greata, varsaturi, sensibilitate la lumina sau la zgomot). In general sunt agravate de activitate fizica sau determina evitarea...
Este foarte important sa nu minimizam efectele unei migrene si sa nu o caracterizam ca fiind o simpla durere de cap. Migrena este o conditie medicala serioasa, la fel ca diabetul sau astmul. Este o afectiune cu o serie de simptome care sunt la fel de debilitante ca durerea in sine. Vorbiti cu doctorul dumneavoastra despre migrene si aflati care...
Cercetatorii companiei Mintel a raportat noi date referitoare la frecventa durerilor de cap, acestea aratand ca 73% dintre femeile intervievate au avut o durere de cap in ultimele sase luni. In ceea ce priveste barbatii, doar 62% au raportat o migrena in aceeasi perioada. Sondajele au aratat ca femeile sunt mai predispuse la durerile de cap din...