Ce se stie despre bolile musculare cardiace la copii?
Bolile musculare cardiace sunt cunoscute sub numele de cardiomiopatii. Specialistii de la American Heart Association s-au axat pe aceste afectiuni, mai ales in cazul copiilor, si au adus o noua perspectiva asupra diagnosticului si tratamentului.
Cand un copil este diagnosticat cu un anumit tip de cardiomiopatie, inima nu este capabila sa pompeze eficient sangele.
Care sunt simptomele bolilor musculare cardiace la copii?
Simptomele pot include dificultati de respiratie, anomalii ale ritmului cardiac, ameteli, sau umflarea mainilor si picioarelor.
Desi sunt rare, cardiomiopatiile la copii le pot pune viata in pericol. Copilul ajunge in situatia in care fie are nevoie de un transplant de inima, fie decedeaza.
Care sunt cauzele bolilor musculare cardiace la copii?
Exista mai multe cauze ale cardiomiopatiei, inclusiv variatiile genetice care afecteaza functiile de baza ale inimii, bolile sistemice, precum infectiile, tratamentele pentru afectiunile medicale ce vizeaza inima si multe altele care inca nu sunt pe deplin intelese,
Ce au aflat specialistii?
- Aproape 40% dintre copiii diagnosticati cu cardiomiopatie care genereaza simptome decedeaza in primii doi ani dupa diagnosticare, asta daca nu fac un transplant de inima.
- Procentul copiilor cu cardiomiopatie, care au facut un transplant de inima, a scazut in ultimii zece ani.
- Cardiomiopatia ramane principala cauza a transplantului de inima, in cazul copiilor care au peste un an.
”Ne-am propus sa le oferim profesionistilor din domeniul medical o privire de ansamblu asupra cardiomiopatiilor la copii. Desi suntem capabili sa oferim tratamente eficiente in multe cazuri, tot este nevoie de cercetare pentru a intelege mai bine cauzele bolilor”, spune Steven E. Lipshultz, cercetator.
Sursa: www.eurekalert.org
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Sfaturi utile: cum ne protejam copilul de soare, vara?
Imediat cum vine vara, parintii, dar mai ales cei mici, asteapta cu nerabdare sa plece in vacanta, sa stea la plaja si sa se bucure, in general de soare. Totusi, pielea copiilor este mai sensibila la radiatiile solare, iar parintii trebuie sa acorde o grija deosebita protejarii acesteia. Iata cateva...

Impactul diabetului de tip 1 asupra dezvoltarii creierului copiilor
Copiii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 1 inregistreaza o crestere mai lenta a zonelor creierului asociate cu deficitele cognitive usoare, comparativ cu cei care nu sufera de aceasta boala. Exista diferente semnificative in cresterea totala a creierului si a regiunilor de materie alba si ...

Un nou test de sange ar putea detecta afectiunile hepatice comune la copii
Un nou test de sange ar putea deveni o practica clinica in urmatorii cinci ani, inlocuind necesitatea unei biopsii hepatice pentru diagnosticarea bolii ficatului gras non-alcoolic in randul copiilor. Oamenii de stiinta sustin ca testele de sange ar putea inlocui necesitatea unei biopsii hepatice ...