Publicat la: 
4/09/2013

Cercetatorii testeaza o pastila digitala capabila sa transmita mesaje din interiorul organismului

Oamenii de stiinta testeaza o pilula digitala care va fi capabila sa transmita mesaje rudelor sau doctorului, din interiorul organismului pacientului. Prin aceasta inventie, cercetatorii spera sa reduca numarul medicamentelor irosite in fiecare an si considera pastila ca fiind o metoda buna de a alerta membrii familiei daca medicamentele nu sunt administrate corespunzator de catre rudele mai in varsta.

Fiecare pastila contine un senzor care, atunci cand ajunge in mediul acid din stomac, transmite un semnal la un plasture purtat de pacient. Plasturele transmite apoi datele printr-un mesaj scris sau printr-un e-mail, confirmand ca pastila a fost administrata.

Senzorul are dimensiunea unui fir de nisip si este incorporat in pastila alaturi de particule de cupru si magneziu, acestea formand un circuit electric in momentul in care vin in contact cu acidul din stoamac. Circuitul electric alimenteaza senzorul.

Pastila digitala a fost testata, fara a contine substante active, alaturi de pastile pentru tensiune arteriala, de catre Lloyds Pharmacy. Cercetatorii spera ca in viitor sa poata fi folosita si cu substante active.

"Atunci cand inghiti una dintre pastiele noastre digitale, aceasta va spune mai mic deBuna, sunt aici, sunt Novartis, Diovan, 1.2 mg, sunt din lotul 12 si sunt pastila numarul 2mai mare de", a explicat Andrew Thompson, director executiv la compania americana Proteus Digital Health.

Acesta sustine ca inventia ar putea ajuta doctorii sa asigure terminarea tratamentelor. De asemenea, pastila digitala va fi extrem de utila familiilor persoanelor in varsta, acestea fiind capabile sa monitorizeze tratamentele celor dragi.

"Persoanele in varsta trebuie sa ia, uneori, 6,7 sau chiar 8 pastile pe zi[...] Faptul ca cineva nu isi ia pastilele poate deveni un lucru foarte serios. Daca ai un parinte in varsta care nu isi ia pastilele, vei vrea sa stii acest lucru", a declarat profesorul Lionel Tarassenko de la Institutul de Inginerie Biomecicala din cadrul Universitatii Oxford. Acesta a adaugat ca nu vede pastila digitala ca fiind o incalcare a intimitatii.

Sursa: telegraph.co.uk

Specialitate: 
Comentarii

daca toate gadgeturile astea n-ar fi bantuite de virusi, poate ar merita un minim de atentie.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie, Medicina generala

Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar
Medic Specialist

Articole similare

Oamenii de stiinta testeaza o pilula digitala care va fi capabila sa transmita mesaje rudelor sau doctorului, din interiorul organismului pacientului. Prin aceasta inventie, cercetatorii spera sa reduca numarul medicamentelor irosite in fiecare an si considera pastila ca fiind o metoda buna de a alerta membrii familiei daca medicamentele nu...