Publicat la: 
21/01/2015

Cinci fructe si legume pe care trebuie sa le evitati atunci cand sunteti la dieta

Majoritatea persoanelor cred ca fructele si legumele pot fi consumate in orice cantitati, denumindu-le "alimente gratuite", dar adevarul este ca unele sunt mai bune decat altele, nu pentru ca nu au valori nutritive, ci chiar din contra. Daca incercati sa pierdeti kilogramele in plus, unele fructe si legume nu sunt recomandate. Ce fructe si legume trebuie excluse din dieta atunci cand vreti sa slabiti?

1. Fructe tropicale

Mango sau ananasul sunt fructe delicioase, dar contin cantitati mai mari de zahar decat alte fructe, deci au un continut mai mare de calorii.

2. Fructe uscate

Deoarece fructele uscate si-au pierdut o mare parte din continutul de apa acestea au mai multe calorii, chiar daca vin in cantitati mici. Spre exemplu, o portie de stafide contine aproximativ 500 de calorii.

3. Avocado

Avocado are un continut ridicat de calorii. Cu toate acestea, grasimile regasite in fructul de avocado sunt benefice pentru inima.

4. Cartofi dulci

Daca sunteti la dieta ar trebui sa evitati cartofii dulci pentru ca si acestia au un continut ridicat de calorii. O portie de cartofi dulci facuti piure contine 249 de calorii.

5. Suc din amestec de legume

Desi este greu sa atingem aportul zilnic necesar de fructe si legume, sucul din amestec de legume nu este intotdeauna cel mai bun plan. Majoritatea sucurilor de legume contin mai multa sare si zahar decat ne este necesar.

Sursa: Prevention.com

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

de accord cu observatiile kissylaw.in totul trebuie sa existe un echilibrul adica o cantitate.Kissylaw,poti sa mi transmiti si mie programul tau de reechilibrare metabolica?toate datele ref puls,tensiune,glicemie sunt si in atentia mea.Adresa mea:daniel21_12_2012@yahoo.com.Multumesc

Nu sunt intru totul de acord. In prezent urmez un program de reechilibrare metabolica in care avocado si mango ocupa un loc major. Am pierdut 13 kg in 6 saptamani, pulsul si tensiunea redevin normale, iar valorile glicemiei au scazut spre normal (medii zilnice sub 100). Asa ca nu trebuie sa credem chiar tot ce scrie pe net.

eu va spun sincer ca am pierdut 10 kg mancand 3 4 grapefruits pe zi in 10 zile, dar m-am abtinut de la alte mancaruri si am mancat doar piept de pui in o zi in care am simtit ca sunt chiar prea slabit si e absurd....lucrul asta s-a intamplat acum 2 saptamani.....intre timp am luat o pauza ca sa nu fiu prea agresiv asupra corupului, dar o sa mai continui in curand pentru a mai pierde, iar pe urma o sa fac sport pentru a ma cizela

Echipa medicala MedLife - Nutritie