Publicat la: 
3/02/2015

Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului de un numar de boli degenerative, sustin oamenii de stiinta chinezi, scrie Agerpres. Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Lanzhou a constatat ca xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasa de metaboliti secundari ai plantelor, cu proprietati antioxidante, n.red.) prezent in hamei ar putea contribui la protejarea creierului impotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer si dementa senila.

Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetatori, xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, ajuta la protejarea creierului impotriva 'stresului oxidativ', un dezechilibru care apare atunci cand organismul metabolizeaza oxigen si este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afectiuni neurodegenerative.

"In medicina traditionala chineza, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli", a explicat Fang. "Prezenta unei concentratii mari de xanthohumol in bere ar putea fi legata de observarea epidemiologica a efectului benefic al consumului regulat al acestei bauturi", a adaugat el.

In 2010, cercetatorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg au publicat o cercetare care constata ca xanthohumol-ul blocheaza actiunea unei proteine, denumita PSA, care stimuleaza dezvoltarea cancerului de prostata.

De asemenea, in septembrie 2014, oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Oregon au descoperit ca nivelurile foarte ridicate de xanthohumol imbunatateau functiile cognitive ale soarecilor tineri. Cu toate acestea, au subliniat cercetatorii, un om ar trebui sa bea "2.000 de litri de bere zilnic pentru a ajunge la nivelul de xanthohumol folosit in cercetare".

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Neurologie

Medic Specialist...
Marceanu Manuela-Rodica,Medic primar
Medic primar
Medic specialist
Doctor primar
  •  
  • 1 of 11

Articole similare

Primul pas care trebuie facut de o pacienta care vrea ca procedura de reproducere de care beneficiaza sa aiba succes este sa se lase de fumat, atentioneaza dr. Dragos Albu, specialist in medicina materno-fetala, in cadrul Conferintei Nationale Medlife, organizata la Bucuresti in perioada 16-17 mai 2015. Dr. Albu a prezentat factorii...
Consumatorii sunt avertizati sa nu mai spele carnea cruda de pui deoarece aceasta practica creste riscul de intoxicatii alimentare. Un sondaj online, la care au participat 4500 de adulti din Marea Britanie, a constatat ca 44% dintre acestia spalau carnea inainte de preparare. Expertii avertizeaza ca aceasta practica raspandeste bacteria...
Cum au reusit oamenii sa-si copieze propriul ADN? Cu ajutorul explicatiei animate de mai jos puteti intelege una dintre minunile medicinei moderne. Tehnica PCR este pentru genetica ceea ce este roata pentru masini. Fara inventarea ei identificarea mutatiilor genetice sau prognosticarea anumitor boli ar fi fost mult prea scumpa pentru a putea fi...
Ce semne si simptome au dereglarile hormonale la adulti? Care sunt cele mai frecvente cauze? Ce categorii de pacienti sunt predispusi la astfel de probleme? Cum le diagnosticam? Dr. Adriana Gruia, medic specialist endocrinologie, a discutat online cu cititorii MedLive.ro si a raspuns acestor intrebari in cadrul unui interviu video. Dr. Adriana...
dr. Vlad Stroescu Cand eram in anul I de rezidentiat in psihiatrie si prea multe nu stiam (astazi, diferenta e ca stiu cat de putine stiu), am fost martor la urmatoarea intamplare, care, asa trista si meschina cum e, are cateva invataminte si merita sa o tin minte si poate chiar sa o povestesc aici. Cele de mai jos sunt autentice, fiind ascunse...