Publicat la: 
8/11/2013

Politia si Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) au demarat o ancheta dupa ce in trei farmacii din tara au fost gasite seringi cu ser contra hepatitei B si C contrafacute, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din ANM. Seringile cu ser contra hepatitei contrafăcute, în legătură cu care a fost demarată o ancheta, au fost gasite in doua farmacii din Pitesti si in una din judetul Ialomita.

"Este vorba despre medicamentul Pegasys. Au fost gasite zeci de cutii cu seringi care sunt falsuri grosolane. Serul este apa cu glucoza, in locul solutiei cu substanta activa peginterferon alfa-2a, iar seringile sunt din plastic si au pistoane de culoare alba, desi produsele originale sunt din sticla si au pistoane de culoare rosie. In plus, capacul protector al acului este de culoare neagra, in timp ce, la medicamentul original, este gri", spun sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, pe cutia produsului falsificat nu apar codul de culori si codul de bare. "In rest, cutia este foarte bine copiata", au mai spus sursele citate. Ancheta a fost demarata in urma unor sesizari primite de la pacienti.

O seringa Pegasys are un pret mediu de peste 750 de lei.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Jugulete Gheorghita,Medic Primar, Doctor in medicina, Sef de lucrari
Medic Primar,...
Medic Primar
Medic Specialist
Manciuc Doina Carmen,Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

Politia si Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) au demarat o ancheta dupa ce in trei farmacii din tara au fost gasite seringi cu ser contra hepatitei B si C contrafacute, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din ANM. Seringile cu ser contra hepatitei contrafăcute, în legătură cu care a fost demarată o ancheta, au fost gasite in doua...