Cum depistam afectiunile neurologice la copii? Dr. Oana Tabacu, medic specialist neurologie pediatrica, a discutat online cu cititorii

Pediatrie
08 Februarie 2016
Autor: Echipa medicală MedLife
cum depistam afectiunile neurologice la copii dr oana tabacu medic specialist neurologie pediatrica a discutat online cu citi

Care sunt principalele afectiuni neurologice care pot aparea la copii? Care sunt semnalele de alarma, cum le depistam si ce optiuni de tratament exista? Dr. Oana Tabacu, medic specialist neurologie pediatrica, a discutat online cu cititorii.

Dr. Oana Tabacu este medic specialist neurologie pediatrica in cadrul Hyperclinicilor MedLife. Intra pe pagina online pentru programari. Neurologia pediatrica este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor sistemului nervos central si periferic si ale sistemului muscular la copii. Aceasta specialitate joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea precoce a orcarei afectari a sistemului nervos. Dintre afectiunile ce pot fi diagnosticate, tratate sau monitorizate de catre medicul neurolog pediatru amintim: cefaleea si migrena, traumatismele cranio-cerebrale, convulsiile febrile, epilepsia, manifestarile paroxistice neepileptice (sincopa, atacurile de infiorare, automatismul ambulatoriu nocturn, pavorul nocturn, cosmarul, enurezisul nocturn, ticurile, vertijul paroxistic benign, torticolisul paroxistic benign, etc), intarzierile in dezvoltarea neuropsihomotorie, tulburarile de limbaj, paraliziile cerebrale, malformatiile si tumorile sistemului nervos, afectiunile nervilor cranieni, sindroamele neurocutanate, afectiunile neuromusculare. Diagnosticul se bazeaza pe examinarea clinica neurologica completata de investigatii de laborator, investigatii paraclinice - ecografie transfontanelara (ETF), electroencefalograma (EEG), Radiografii, computer tomograf (CT) rezonanta magnetica nucleara (RMN) echografii, potentiale evocate vizuale si auditive (PEV, PEA) si consulturi la alte specialitati (interdisciplinare) orl, oftamologie, cardiologie, recuperare medicala. Fiecare afectiune neurologica are semnalele ei de alarma care pot fi depistate prin evaluari periodice la medicul de familie sau pediatru, tratamentul fiind specific afectiunii medicamentos, chirurgical, kinetoterapie. De asemenea exista afectiuni neurologice fara tratament specific; in cazul acestora tratamentul este simptomatic - ameliorarea simptomelor si calitatii vietii pacientilor.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării