Publicat la: 
21/04/2016

Dr. Serban Vasile: 0% complicatii majore inregistrate in primii doi ani de chirurgie bariatrica la Medlife

In primii doi ani de functionare a diviziei de chirurgie bariatrica in cadrul operatorului privat de servicii medicale Medlife, echipa se mandreste ca nu a inregistrat nicio complicatie majore, multumita unei abordari pluridisciplinare atat pre-, cat si postoperator. Despre cum au evoluat specialitatile chirurgicale in cadrul Medlife ne-a povestit dr. Serban Vasile, medic primar chirurgie generala, cu prilejul celei a doua editii a Conferintei Nationale Medlife (9-10 aprilie 2016, Bucuresti).

-Cum au evoluat specialitatile chirurgicale in cadrul Medlife in ultimii ani?

-Specialitatile chirurgicale au evoluat spectaculos in cadrul Medlife in ultimii ani, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, numarul pacientilor care se adreseaza serviciilor de chirurgie Medlife a crescut foarte mult, este incomparabil cu cel de-acum doi sau trei ani. In al doilea rand, complexitatea cazurilor chirurgicale tratate in Medlife este la nivelul spitalelor de referinta din Bucuresti. Si in al treilea rand, in tratamentul chirurgical al acestor pacienti am introdus terapiile noi moderne, minim-invazive, laparoscopice, astfel incat agresiunea actului chirurgical asupra pacientului sa fie redusa la minimum.

-Cum arata evolutia chirurgiei oncologice digestive in cadrul Medlife?

-Pe partea de chirurgie oncologica digestiva incercam sa acoperim o paleta cat mai larga de interventii. In cadrul sectiei noastre am abordat atat cazuri din patologia colorectala, gastrica, hepatica, in special in domeniul metastazelor hepatice, cat si pancreatica. De asemenea, as putea scoate in evidenta faptul ca, pentru afectiunile colorectale, toate localizarile cancerului colorectal au putut fi abordate in maniera laparoscopica. In cazurile avansate, cu metastaze hepatice, au fost chiar abordari sincrone atat a tumorii de origine, cat si a metastazelor, in aceeasi sedinta operatorie.

-Care sunt rezultatele de pana in prezent ale diviziei de chirurgie bariatrica?

-In ceea ce priveste departamentul de chirurgie bariatrica, saltul e substantial. Numarul de pacienti operati in acesti doi ani, de cand a debutat programul, depaseste 150, cu rezultate  foarte bune. Avantajul programului de chirurgie bariatrica este ca, in cadrul Medlife, avem un colocviu de specialitati chirurgicale si nonchirurgicale care se ocupa de acesti pacienti atat  in evaluarea lor preoperatorie, cat si postoperator, pentru ca un pacient operat printr-un procedeu bariatric trebuie monitorizat cel putin doi-trei ani de o echipa din care fac parte o gama larga de specialitati medicale, astfel incat rezultatele chirurgiei bariatrice sa fie optime. Am inregistrat o rata de 0% complicatii majore si aceasta este o mandrie personala.

-Cui ii sunt indicate serviciile de chirurgie bariatrica?

-In general, pacientul care se poate adresa chirurgiei bariatrice este pacientul cu un index de masa corporala peste 35. In cazuri deosebite, in care asociat obezitatii exista si un diabet zaharat, pacientul poate fi abordat printr-un procedeu de chirurgie bariatrica de la un index de masa corporala peste 30. In cadrul programului nostru, am avut si pacienti cu superobezitati, cat si pacienti care s-au adresat noua pentru rezolvarea diabetului si nu pentru rezolvarea excesului ponderal.

Specialitate: 
Medic: 

Echipa medicala MedLife - Chirurgia obezitatii, Chirurgia tiroidei, Chirurgia tiroidei chirurgie endocrina, Chirurgie generala, Chirurgie mamara, Flebologie, Proctologie

Vasile Serban,Medic Primar Chirurgie Generala
Medic Primar...
Medic Specialist
Medic Specialist