Publicat la: 
4/12/2015

Exercitiile fizice ar incita la consumul de alcool- studiu

Sportivii care fac miscare regulat sunt si cei care consuma alcool in mod regulat si moderat - este concluzia unui studiu realizat de cercetatori de la Pennsylvania State University, noteaza Agerpres. Prin urmare, consumul de alcool este departe de a fi incompatibil cu o activitate fizica regulata.

Pentru a analiza legatura dintre sport si alcool, cercetatorii de la Pennsylvania State University au examinat obiceiurile de viata ale unui grup reprezentativ de 150 de femei si barbati adulti, cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani, pe cateva perioade de cate trei saptamani din timpul unui an.

Concluziile au fost destul de clare: "Oamenii beau mai mult ca de obicei in zilele in care au o activitate fizica", arata ei. Aceasta legatura este valabila in toate anotimpurile, atat la barbati cat si la femei, studenti sau pensionari.

Datele arata ca oamenii vizati au un consum moderat de alcool, nefiind vorba de exces. Pentru a explica aceasta relatie, cotidianul New York Times mentioneaza un studiu realizat pe animale, explicand ca sportul, ca si alcoolul, duc la o crestere a activitatii cerebrale in partile legate de procesul de recompensa.

Unul dintre autorii studiului apreciaza ca si unii factori sociologici joaca un rol important in relatia intre alcool si sport. Spiritul de camaraderie aparut pe teren si coabitarea cu partenerii ii pot face pe sportivi sa continue la un bar local. Ar fi faimosul efect "a treia repriza".

A.C.