Publicat la: 
10/01/2010

Specialitatea: Psihiatrie

Grad profesional: Medic Specialist Psihiatru

Puteti adresa intrebari medicului folosind rubrica de "comentarii"

Specialitate: 
Comentarii

Ce inseamna urmatoarele? Hipodensitate capsulo-talamica stanga 13/6 mm cel mai probabil cu substrat vascular. Doua lacune sechelare pontine cu dimensiuni infracentrimetrice. Minima leucoaraioza.Sistem ventricular simetric,dimens. normale.Structuri linie mediana pozitie normala. Cisterne bazale libere.Atrofie corticala. Mica acumulare fluida si parafluida asociind ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare,etmoidale si frontal stang. Ateroame calcificate la nivelul arterelor carotide interne.
Concluzie: atrofie corticala, leziuni sechelare supra si infratentoriale, ateromatoza carotidiana interna, sinuzita maxilara si etmoidala bilaterala, frontala stanga.
Ce reprezinta toate aceste propozitii. Cand am intrebat mi-au spus ca e de batranete. Dar mama uita, vorbeste aiurea, nu mai e coerenta, pierde ideile, spune cu totul altceva, cateodata e agresiva, ameteste, isi pierde echilibrul, nu mai stie ce face cu lucrurile. Nu se poate sa imi raspunda asa simplu : e de batranete. Am vazut batrani la 100 de ani cu mintea limpede, care munceau in gradina. A avut fibrilatii, ameteli. (ASTA E PENTRU MAMA)
Am nevoie de detalii, consultatii, nu imi e de ajuns asa raspuns evaziv. Am ameteli, capul ma strange ca o menghina, ma apasa in moalele capului, la baza gatului, la tample, imi scartaie, cand misc capul, am probleme mari cu coloana, cu durerile articulare, am palpitatii, ischiemie,am tromboflebita profunda, am arteroscleroza, hipotiroidie, fibrom 10,6 cm, chisturi pe ovare, cardiopatie ischiemica, steatoza la ficat, calculi la rinichi, colita de putrefactie, cu ochii nu mai vad deloc sa citesc, picioarele ma dor cand merg, am furnicaturi in maini si picioare, la genunchi sunt mai umflate, am 60 kg peste greutatea normala si nici o sansa sa dau jos kilogramele,am artrita si doar 52 de ani (probleme am de acum 20 de ani), uit repede, nu ma pot concentra, imi pierd memoria si echilibrul si NU vreau sa fac Alzheimer sau senilitate sau dementa. Am mercur in corp, 76% care imi afecteaza toate organele,dupa investigatiile facute la un aparat care detecteaza metalele grele. Cum pot scapa definitiv de acest metal greu? ( ASTA E PENTRU MINE)Va rog mult sa imi raspundeti si sa imi dati sfaturi si indrumari. Va multumesc mult pentru amabilitate.
Cu deosebita stima si recunostinta
Suciu Adriana

Am citit materialul dvs cu interes, insa as fi fost interesata sa aflu mai multe despre triada psiholog (psihoterapie) - psihiatru (tratament medicamentos) -pacient. Care este, din punctul dvs de vedere, rolul psihologului in aceasta ecuatie?

Este adevarat, studiile au demonstrat (iar OMS a confirmat) ca intr-o tulburare sau afectiune psihica cele mai bune rezultate se obtin atunci cand medicatia merge alaturi de psihoterapie. Cercetarile, insa, au fost efectuate si de psihologi, si de psihiatri.

De asemenea, ati amintit despre FRP, dar nu cumva Colegiul Psihologilor din Romania este - conform legii - organismul competent pentru eliberarea avizului de libera practica in psihoterapie, indiferent de forma acesteia?

Buna ziua,
am un baietel in varsta de 3 anisori si cinci luni. avem o mica problema. are un ganglion in gat care din cand in cand se inflameaza, se mareste este de marimea unei cirese de fiecare data cand am mers laun control lamediculpediatru am intrebat si de fiecare data acelasi raspuns este normal mamico, dar totusi eu stau cu inima indoita. ce se intampla? ma puteti ajuta?
asteptun raspuns.
Multumesc.

Am 42 de ani si am inceput sa am probleme de memorie. Uit unde pun lucrurile, uit ceea ce am spus mai devreme sau ieri, nu mai retin cifre, nume, imi amintesc foarte greu lucruri care s-au intamplat de curand. Toate se intampla de cateva luni, mai precis in ultimele 7 luni.
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc.

buna ziua .in urma cu 1 an am fost la medicul de familie deoarece aveam niste stari foarte urate mai exact aveam o anumita sufocare .medicul mi-a pus diagnosticul de anxietate .am trecut de faza in care am fost izolat anumite frici etc am avut puterea sa trec de ele le-am depasit .acum dupa aprox 7 8 luni au inceput alte statri mai urate ca pina akum am niste ameteli groaznice in fine nu prea le-am bagat in seama dar ele persista si de miercuri mai exact am avut ca un fel de criza daca pot sa ai spun asa in care simteam ca ma pierd pur si simplu si din aceasta cauza nu am fost toata saptamana la servici ma simt distrus am niste crize eu asa le numesc care imi dau niste senzatii de moarte pur si simplu simt ca imi pierd mintile ma pierd in spatiu am niste senzatii oribile azi am sunat la medlife sa imi fac programare la psihiatrie si am emotii in ceea ce priveste diagnosticul .va rog sa imi raspundeti ma ajutat mult de tot cu un raspuns cu un sfat cu orice va multumesc mult

am o fata de 2 ani cu o atrofie frontala corticala bilaterala am aflat printr-un RMN de aceasta boala ce se intampla cu boala asta e grava ?
e ceva de facut?va multumesc

buna ziua, am tot citit si am cautat pe net tot felu de stari ale unor persoane, eu am o problema, soara mea a lucart acum 4 ani intru-un mediu foarte stresant , a incetat activitatea la acel loc de munca, a lucrat si in alta parte, acum este in somaj a gasit un alt loc de munca dar nu a putut trece peste acel stres de acum 4 ani, a fost la aceea firma a semnat contractul de angajare dar nu a putut sa merga la munca din cauza ca tot zice ca daca nu face fata , daca ..... si iar daca, eu cred ca are nevoie de un psihiatru deoarece are si ganduri de suicid .... nu stiu ce sa fac poate ma sfatuieste cineva cum sa procedez cum sa o conving ca trebuie sa o vada un medic ..... sau sa imi recomande un medic . Va multumesc !!!

Pagini

Echipa medicala MedLife - Psihiatrie, Psihiatrie copii

Doctor
Medic Specialist
Stroescu Vlad,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist

Articole similare

Specialitatea: Psihiatrie Grad profesional: Medic Specialist Psihiatru Puteti adresa intrebari medicului folosind rubrica de "comentarii"