MEDICINA GENERALA

15 Martie 2020

MASURI DE PROTECTIE A PACIENTILOR SI PERSONALULUI DIN UNITATILE MEDLIFE IN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Masuri introduse in toata reteaua MedLife Grup din prima zi de alerta in data de 23 Februarie 2020. 

In contextul situatiei generate de pandemia de Coronavirus – COVID19, principala noastra preocupare ramane grija pentru pacienti si pentru personalul medical.

Ne dorim ca toti pacientii care ne trec pragul in aceste zile sa fie in siguranta si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.  

Deopotriva, ne concentram atentia asupra protectiei medicilor, asistentilor si personalului auxiliar impotriva factorilor care ar putea sa reprezinte un pericol de infectare.

In acest sens, in toate unitatile MedLife se implementeaza intocmai metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut, noul Coroanvirus – COVID19, elaborata de Institutul National de Sanatate Publica si se respecta intocmai masurile de conduita responsabila,in conformitate cu deciziile primite de la Directia de Sanatate Publica.

MASURI DE PREVENTIE SI PROTECTIE IN UNITATILE MEDLIFE

Circuite speciale pentru pacientii cu patologie respiratorie acuta           

La nivelul tuturor unitatilor MedLife au fost create noi circuite interne pentru a evita contactul pacientilor cu patologii respiratorii acute cu pacientii care sufera de alte afectiuni. Astfel, pacientii oncologici, pacientii cu diabet, pacientii cu boli cardiovasculare, dar si femeile insarcinate sau pacientii cu alte patologii nu se vor mai intersecta cu pacientii care au simptomatologie similara celei inregistrate in cazul COVID-19 (febra, tuse, dificulatati de respiratie)

Adaptarea intervalelor de consultatii pentru sporirea sigurantei pacientilor

Cu scopul de a spori siguranta si de a proteja pacientii si personalul medical din clinici, au fost modificate intervalele de consultatii pentru toate specialitatile medicale. In acest fel se evita aglomerarea salilor de asteptare si se acorda timpul necesar dezinfectarii spatiilor dupa interactiunea cu fiecare pacient.

Echipe medicale speciale

La nivelul tuturor unitatilor noastre exista echipe medicale speciale, responsabile cu urmarirea si gestionarea corespunzatoare a masurilor care se impun in contextul de fata. Astfel, ne asiguram ca sunt implementate corect procedurile transmise de autoritati, conform ultimelor actualizari, pentru o buna gestionare a cazurilor si limitarea raspandirii virusului.

Triajul epidemiologic al pacientilor prin call-center si echipe medicale

Prima etapa a triajului pacientilor are loc la nivelul call center-ului. Prin linia telefonica, incercam sa obtinem o intelegere cat mai clara a situatiei pacientilor, in urma careia se poate lua decizia de a programa pacientul sau de a-l directiona catre alte insitutii competente. Din motive de siguranta si in conformitate cu masurile in vigoare puse la dispozitie de autoritatile de sanatate publica, pacientii care prezinta simptome specifice infectiilor respiratorii acute si care au calatorit in ultimele 14 de zile in tari in care au fost identificate cazuri de COVID-19 vor fi indrumati sa apeleze Directiile de Sanatate Publica sau numarul de urgenta 112.  

Proceduri complexe de curatenie, dezinfectie si nebulizare

In plus fata de atentia si majorarea timpului acordate igienei tuturor spatiilor din clinici, toate unitatile noastre au fost dotate cu materialele si echipamentele necesare, inclusiv sisteme UV, pentru dezinfectia posibilelor spatii contaminate.

Spatii special amenajate pentru izolarea cazurilor suspecte de boli infectioase

Am pregatit zone speciale in unitatile noastre pentru a putea izola persoanele considerate posibil infectate, si a proteja in felul acesta ceilalti pacienti de un contact cu un posibil caz.

Asigurarea echipamentelor de protectie si produselor dezinfectante

Personalul medical care intra in contact cu pacientii cu simptome respiratorii are la dispozitie echipamente de protectie de unica folosita. De asemenea, toti pacientii cu aceste simptome primesc masti de protectie de unica folosinta la sosirea in unitatile noastre.

Stim ca acum, mai mult ca niciodata, dezinfectarea mainilor si obiectelor cu care intram in contact este esentiala. De aceea, in cadrul unitatilor MedLife a fost suplimentat numarul de dispensere cu solutii dezinfectante, care se recomandata a fi folosite atat de personalul din clinici, cat si de pacienti.

Raspandirea masurilor de protectie si preventive si incurajarea respectarii acestora de catre pacienti

In toate unitatile MedLife sunt afisate masurile de protectie si preventie recomandate de Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica in contextul pandemiei de Coronavirus. Informarea corecta este esentiala in aceasta situatie, fiind o modalitate in plus de a minimiza riscul de transmitere a virusului. In paralel, sunt incurajati si pacientii pentru a respecta cu strictete masurile de preventie a transmiterii coronavirusului  recomandate de autoritatatile de sanatate publica. 

Multimim tuturor pentru respectarea acestor masuri!

 

 Echipa MedLife de Boli Infectioase

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.