Publicat la: 
5/06/2020

Situatia epidemiologica provocata de noul coronavirus a adus multa ingrijorare in randul viitorilor parinti si in mod special, in randul femeilor insarcinate.

Au aparut o multime de intrebari si odata cu ele, starile de frica si anxietate.

Obiectivul nostru in aceasta perioada, si nu numai, este sa fim alaturi de viitoarele mamici si de nou-nascuti, oferindu-le cele mai bune conditii pentru ca ei sa fie sanatosi si se simta in siguranta.

In contextul pandemiei de coronavirus, am implementat masuri speciale pentru protectia mamelor, nou-nascutilor si personalului medical din toate cele 5 maternitati MedLife din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu si Arad.

Astfel, in ultimele luni am reusit sa asistam sute de nasteri, in conditii depline de siguranta.

 

MASURILE DE PROTECTIE SI PREVENTIE IMPLEMENTATE IN MATERNITATILE MEDLIFE

✓ Accesul pacientelor in maternitate se face doar in urma unui triaj epidemiologic, realizat de personal specializat. Masurile de triaj se aplica si in cazul personalului medical, la fiecare schimbare de tura.

✓ Gravidele care intra in maternitate si personalul medical poarta echipamente de protectie adecvate (masca, manusi, botosi de unica folosinta).

✓ Viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19 inainte de nastere, indiferent daca prezinta sau nu simptome specifice infectiei.

✓ Pacientele care prezinta simptome specifice COVID-19 in timpul internarii sunt izolate in incaperi separate pana la primirea rezultatelor testelor RT-PCR. In cazul unui rezultat pozitiv, se anunta autoritatile competente si se organizeaza transferul pacientei la cea mai apropiata maternitate desemnata sa gestioneze cazurile cu COVID.

✓ Vizitele apartinatorilor in maternitate sunt restrictionate. In schimb, incurajam interactiunea proaspetelor mamici cu restul familiei prin intermediul echipamentelor electronice.

✓ Personalul medical si auxiliar din maternitate si din sectia de neonatologie este testat periodic pentru a minimiza orice risc de raspandire a virusului.

 Toate spatiile din maternitate (sali de nasteri, rezerve, spatii comune) sunt curatate si dezinfectate corespunzator la intervale regulate de timp.

De-a lungul timpului, atentia si grija cu care inconjuram atat mama, cat si nou-nascutul ne-au adus increderea multor familii. Acum, poate mai mult ca oricand, ne dorim ca viitoarele mamici sa se simta in deplina siguranta in maternitatile MedLife, sa se bucure de experienta nasterii si de primele momente alaturi de cei mici, in ciuda situatiei epidemiologice actuale.