Măsuri de siguranță și protecție în unitățile MedLife după eliminarea stării de alertă

Politici Medicale
11 Martie 2022
Autor: Echipa medicală MedLife
masuri de siguranta si protectie in unitatile medlife dupa eliminarea starii de alerta

Începând cu data de 8 martie 2022, autoritățile române au decis încetarea stării de alertă și implicit, ridicarea restricțiilor de ordin administrativ și medical. Însă, având în vedere că în România încă există transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, specialiștii în sănătate fac apel la prudență și responsabilitate pentru a limita riscul unei creșteri exponențiale a numărului de cazuri în perioada următoare.

Din grijă pentru cei din jur, continuăm să aplicăm o serie de reglementări menite să asigure protecția și siguranța pacienților, dar și a personalului medical și auxiliar din unitățile MedLife. Indiferent de context, obiectivul nostru rămâne același: să acordăm asistență medicală la cele mai înalte standarde de calitate și în condiții de maximă siguranță în clinici, spitale, maternități, puncte de recoltare și laboratoare.

Măsurile de protecție care se aplică la nivelul unităților MedLife în perioada următoare se referă la:

  • Purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în interiorul tuturor unităților MedLife. Măsura este valabilă pentru toți pacienții, indiferent că se prezintă în clinici, spitale sau puncte de recoltare.
  • Menținerea triajului epidemiologic prin filtre telefonice pentru efectuarea programărilor. Filtrul se face prin call-center pentru identificarea pacienților depistați pozitiv pentru infecție cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în ultimele 7 zile sau expuși la risc de infecție.
  • Testarea COVID-19 a tuturor pacienților care se prezintă pentru proceduri invazive sau chirurgicale însoțite de manevre generatoare de aerosoli. În cazul unui rezultat pozitiv se recomandă amânarea procedurii, iar dacă acest lucru nu este posibil, intervenția se realizează în condiții speciale, urmând “circuitul roșu”.
  • Testarea COVID-19 a gravidelor. Viitoarele mame sunt testate la internare, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2.
  • Menținerea “circuitelor roșii”, special dedicate pacienților cu simptomatologie respiratorie sau cu suspiciune de COVID-19.
  • Limitarea accesului aparținătorilor în clinici, spitale și maternități. Condițiile referitoare la accesul vizitatorilor pot să difere de la o unitate medicală la alta și pot suferi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Pentru a spori gradul de siguranță și din dorința de a minimiza orice risc, dincolo de aceste măsuri, vom păstra în perioada următoare o serie de reglementări care vizează personalul medical și auxilar din toate unitățile MedLife. Astfel, în funcție de gradul de expunere la risc, personalul este echipat corespunzător activității desfășurate. În plus, colegii care prezintă simptomatologie specifică COVID-19 vor fi testați RT-PCR, iar în cazul unui rezultat pozitiv se aplică regula izolării de 5 sau 7 zile, în funcție de statusul vaccinal.

De asemenea, continuăm să punem accent pe igienizarea riguroasă și dezinfectarea periodică a spațiilor interioare din clinici, spitale, puncte de recoltare și laboratoare.

În ultimii doi ani, am reușit să depășim împreună provocările aduse de pandemie, printr-un efort comun. În continuare, avem nevoie să acționăm cu grijă, înțelegere și responsabilitate. Respectarea măsurilor de protecție la nivelul unităților medicale și aplicarea unor reguli de bază precum dezinfectarea mâinilor, evitarea spațiilor aglomerate și izolarea în cazul manifestării unor simptome specifice reprezintă o formă de respect față de noi înșine și față de cei din jur.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării