MEDICINA GENERALA

01 Octombrie 2021

MASURI SPECIALE PENTRU SIGURANTA PACIENTILOR IN SPITALELE MEDLIFE

Desi declansarea pandemiei de coronavirus a schimbat traiectoria obisnuita a desfasurarii activitatilor din spitalele MedLife, obiectivul nostru a ramas acelasi: sa oferim servicii medicale de top in conditii de maxima siguranta.

Ne-am adaptat imediat noilor conditii si am implementat rapid un sistem amplu de masuri de preventie medicala si triaj, astfel incat personalul medical din spitale si pacientii care ne trec pragul sa fie in deplina siguranta. Am observat ca masurile de protectie si de siguranta implementate inca de la inceputul pandemiei au contribuit la limitarea raspandirii virusului in cadrul spitalelor, de aceea am decis mentinerea acestora si in perioada urmatoare.

In toate cele 12 unitati spitalicesti MedLife din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj, Iasi, Timisoara, Arad si Craiova se aplica in continuare masuri speciale, menite sa protejeze atat pacientii, cat si personalul medical.

MASURI DE SIGURANTA IN SPITALELE MEDLIFE

✔ Se realizeaza triaj epidemiologic atat pentru pacientii care urmeaza sa intre in spital, cat si pentru personalul medical inainte de intrarea in tura.

✔ Toti pacientii primesc echipamente de protectie la intrarea in spital si sunt indrumati sa isi dezinfecteze mainile cu solutiile puse la dispozitie in cadrul spitalului.

✔ Exista circuite speciale pentru pacientii cu simptomatologie respiratorie sau cu suspiciune de COVID, astfel incat acestia sa evite contactul ceilalti pacienti.

✔ Se realizeaza testare RT-PCR pentru toti pacientii care urmeaza sa fie internati pentru proceduri/interventii chirurgicale. Testarea se face cu cel mult 72 de ore inainte de internare, iar in cazul unor rezultate pozitive, interventiile sunt amanate si sunt anuntate autoritatile competente in gestionarea cazurilor de COVID.

✔ Exista in cadrul spitalelor spatii izolate alocate exclusiv pacientilor suspecti de COVID, care au nevoie de internare inainte de primirea rezultatelor testelor RT-PCR.

✔ Sunt testati pentru COVID-19 pacientii oncologici inainte de fiecare cura de chimioterapie sau radioterapie, precum si pacientii oncologici care se prezinta la spital pentru monitorizare.

✔ Este restrictionat accesul vizitatorilor pentru pacientii internati in sectiile din cadrul spitalelor cu spitalizare continua, precum si accesul apartinatorilor care insotesc pacientii veniti in ambulatoriu. Exceptie fac minorii si pacientii cu dificultati de deplasare, care pot fi insotiti.

✔ Personalul medical si auxiliar din spitale este echipat corespunzator in functie de gradul de expunere la risc si este testat periodic pentru COVID-19.

✔ Se realizeaza igienizarea riguroasa si dezinfectarea periodica atat a spatiilor din ambulator, cat si a spatiilor din fiecare sectie.

✔ Atat pacientii, cat si personalul din spitale sunt informati corect asupra masurilor de protectie (igienizarea mainilor, purtarea echipamentelor de protectie, pastrarea distantei sociale) si sunt indrumati sa le respecte.

 

In prezent, toate spitalele MedLife din Bucuresti si din tara isi desfasoara activitatile chirurgicale si non-chirurgicale in regim normal, aplicand cu strictete masurile de protectie si siguranta si tinand cont in permanenta de actualizarile protocoalelor elaborate de autoritatile competente in gestioanarea cazurilor de coronavirus.

 

 Echipa MedLife de Medicina Generala

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Dermatovenerologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.