MEDICINA GENERALA

12 Iunie 2020

MASURI SUPLIMENTARE DE SIGURANTA IN CENTRELE DE RECOLTARE SI LABORATOARELE MEDLIFE, IN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Desi se desfasoara in spatele usilor inchise, activitatea laboratoarelor este esentiala in luarea deciziilor clinice si cu atat mai mult, in contextul pandemiei de coronavirus. In cele 33 de laboratoare MedLife din Bucuresti si din tara, trei dintre ele fiind dedicate exclusiv prelucrarii testelor pentru COVID-19, se realizeaza in medie 36.000 de analize in fiecare zi. Totul in conditii de maxima siguranta si la standarde de excelenta in ceea ce priveste calificarile echipei medicale si tehnologiile de ultima generatie.

Pe langa atentia oferita prelucrarii probelor, ne dorim ca toti pacientii care trec pragul celor 200 de puncte de recoltare sa se simta in deplina siguranta, in ciuda contextului epidemiologic actual. De aceea, am implementat o serie de masuri suplimentare pentru a limita riscul de raspandire a virusului SARS-CoV-2 si pentru a ne proteja atat pacientii, cat si personalul din centrele de recoltare si laboratoare.

                                                

MASURI SUPLIMENTARE DE PROTECTIE IN CONTEXTUL PANDEMIEI

✓ Se realizeaza triaj epidemiologic pentru toti pacientii inainte de recoltare si pentru personalul din centrele de recoltare, inainte de inceperea programului de lucru.

✓ Intreg personalul din centrele de recoltare poarta echipamente de protectie (masca, manusi de unica folosinta).

✓ Recoltarea probelor pentru testele COVID-19 se realizeaza de catre personal calificat si instruit, respectand instructiunile privind biosecuritatea, inclusiv utilizarea de echipamente de protectie suplimentare (viziere/ochelari de protectie, halate de unica folosinta, bonete, botosi).

✓ Recoltarile pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 se fac in intervale diferite fata de recoltarea celorlalte probe biologice si cu programare in prealabil.

✓ Accesul pacientilor in spatiile destinate recoltarii se face individual, pe rand, dupa dezinfectarea in prealabil a suprafetelor de contact. 

✓ Se realizeaza proceduri complexe de igienizare a tuturor spatiilor din centrele de recolatare la intervale de doua ore.

✓ Pregatirea si transportul probelor recoltate catre laboratoarele MedLife se realizeaza in conditii de maxima siguranta, in conformitate cu normele in vigoare, respectandu-se barierele de protectie impuse de autoritati.

✓ Personalul care se ocupa de transportul probelor catre laboratoare poarta echipamente de protectie (masca, manusi de unica folosinta).

✓ Toate probele recoltate sunt transportate fie in recipiente de unica folosinta, fie in ambalaje reutilizabile care sunt riguros dezinfectate dupa fiecare utilizare.

✓ In toate laboratoarele MedLife exista incaperi special dedicate pentru triajul probelor si verificarea corectitudinii inscriptionarii. Pentru personalul care utilizeaza aceste incaperi se aplica masuri suplimentare de protectie.

 

In aceasta perioada, toate punctele de recoltare MedLife din intreaga tara functioneaza in regim normal.

Suna in Call Center – 021 9646 sau adreseaza-te personalului din receptiile MedLife pentru mai multe informatii cu privire la recoltarea analizelor uzuale, precum si a probelor pentru testele RT-PCR (care atesta prezenta virusului SARS-CoV-2 in organism) sau pentru testele serologice (care indica raspunsul imun al organismului la prezenta virusului).

 Echipa MedLife de Medicina Generala

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Andriescu Mircea MedLife
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea MedLife
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.