MEDICINA GENERALA

13 Februarie 2020

Medicul reumatolog Lucian Muflic face parte din echipa MedLife Constanta

scris de

Muflic Lucian

„ Sunt Lucian Muflic si sunt medic reumatolog in MedLie Constanta. Sunt casatorit, tatal a doua fetite minunate si imi place sa cred ca sunt o persoana activa, implicata in multiple domenii.”

Reumatologul este un “internist” specializat in boli autoimune, adica in acele afectiuni in care “armata” organismului intoarce cumva armele impotriva propriului organism. Boli cum ar fi Poliartrita reumatoida, Lupusul Eritematos Sistemic, Spondilita Anchilozanta si altele asemanatoare impartasesc din punct de vedere al mecanismului acelasi tipar, desi prin modalitati diferite. Si acest rezumat este cu siguranta un foarte mic varf de iceberg in domeniul extrem de vast al imunologiei.

Ce afectiuni putem detecta?

Portofoliul nostru cuprinde de asemenea si alte tipuri de afectiuni, cum ar fi osteoporoza, guta, osteoartrita (popular numita “reumatism”), precum si multe alte manifestari musculoscheletale la granita cu alte specialitati.

Trebuie mentionata stransa colaborare pe care medicul reumatolog o are cu ortopedul, cu neurochirurgul, cu medicul de Reabilitare medicala, cu neurologul, precum si cu alte specialitati.

Cum se pune diagnosticul

Din punct de vedere al metodelor de diagnostic la care medicul reumatolog apeleaza amintesc analizele de laborator (inclusiv cele cu specific imunologic) si  tehnicile imagistice, extrem de importante in diagnosticul si monitorizare:

  • Radiografiile
  • Rezonanta magnetica
  • Ecografia musculoscheletala

Ecografia musculoscheletala

Este importanta pentru ca poate oferi informatii de diagnostic extrem de rapid, noninvaziv, neiradiant si relativ ieftin fata de alte metode de investigatie. Si extrem de important este ca se aplica atat tipului inflamator de boala, cat si celui mecanic, oferind astfel un suport consistent inclusiv altor discipline. O ecografie rapida de umar de exemplu poate oferi un reper de diagnostic ortopedului in anumite situatii, de exemplu in cazul unei rupturi la nivelul tendoanelor calotei rotatorilor, acesta fiind unul din multele exemple de suport imagistic pe care ecografia o poate furniza. Pe langa acest exemplu mai putem mentiona eroziunile osoase, bursitele, sinovitele si tenosinovitele, entezitele, disjunctiile, corpii straini, dar si alte tipuri de elemente decelabile ecografic, care pot sugera un diagnostic sau care pot indica necesitatea unui alt tip de investigatie.

 
Adresa: Bd. Tomis Nr. 79-81, Constanta
Programare telefonica: 0241960
 Echipa MedLife de Reumatologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

SI
Solomon Iulia
Medic Specialist
SI
Solomon Iulia
Medic Specialist

Dermatovenerologie

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.