Publicat la: 
18/02/2013

MedLife, cel mai mare operator de pe piata medicala privata, continua parteneriatul de excelenta cu spitale renumite la nivel european si incepe colaborarea cu Prof. Dr. Ernst Horcher, medic cu vasta experienta acumulata din postura de sef al Sectiei de Chirurgie Pediatrica din cadrul Universitatii de Medicina AKH din Viena si Dr. Ronald Sabitzer, specialist in neurochirurgie, cu competente in ortopedie si chirurgie ortopedica, actualul coordonator al departamentului de chirurgie spinala din cadrul spitalului Otto Wagner din Viena, Austria, precizeaza compania intr-un comunicat de presa. In baza colaborarii cu MedLife, cei doi specialisti vor efectua atat consultatii de specialitate cat si interventii chirurgicale complexe. Dr. Horcher va colabora cu specialistii din cadrul Spitalului de Pediatrie MedLife, in timp ce dr. Sabitzer va face echipa cu medicii din cadrul la Spitalului de Ortopedie MedLife.

MedLife incepe colaborarea cu alti doi medici recunoscuti international, prin parteneriatul de excelenta cu spitale renumite din EuropaProfesorul Horcher are o reputatie remarcabila in calitate de chirurg in oncologia pediatrica, fiind implicat in separarea spectaculoasa a gemenilor siamezi si initiatorul chirurgiei minim invazive la pacientii copii si adolescenti. De asemenea, dr. Horcher are o vasta experienta in urologia pediatrica, un alt domeniu din cadrul chirurgiei in care s-a specializat, pe langa chirurgia oncologica si neonatala.

Sub indrumarea profesorului Ernst Horcher, la Spitalul de Pediarie MedLife se vor efectua interventii chirurgicale atat prin metoda clasica cat si laparoscopic. Pe langa cele mai frecvente interventii de chirurgie pediatrica de tipul: apendicectomie, hernie sau hidrocel, prof Horcher va aborda operatii complexe din chirurgia digestiva, chirurgia toracica, chirurgia urologica si chirurgia oncologica pediatrica: fundoplicaturi gastrice pentru boala de reflux gastro-esofagian, piloromiotomii - pentru stenoza de pilor, enterectomii, ileostomie, cecostomie, inchidere enterostomii, nefrectomie, orhiectomie, hipospadias, reimplantari de ureter, ablatia diverselor tumori, pleurectomii toracoscopice.

Prima vizita a profesorului Ernst Horcher la Spitalul de Pediatrie MedLife va fi pe data de 19 februarie 2013.

Dr. Roland Sabitzer, medic primar neurochirurg, va realiza interventii chirurgicale minim invazive pentru patologia coloanei vertebrale, impreuna cu specialistii de la Spitalul de Ortopedie MedLife. Dr. Sabitzer s-a specializat in chirurgie spinala la Universitatea AKH din Viena si conduce departamentul de Chirurgie Spinala in cadrul spitalului Otto Wagner din Viena, inca din 2002. Are o vasta experienta in chirurgia minim invaziva, avand la activ peste 2500 de proceduri din zona chirurgiei spinale.

Dr. Sabitzer va efectua primele consultatii in Romania, la Spitalul de Ortopedie MedLife pe data de 25 februarie 2013.

Proiectul de colaborare cu spitale mari europene a debutat luna trecuta cu vizita Asist. Prof. Dr. Claudia Lill, medic sef de Sectie O.R.L. la Universitatea Medicala AKH din Viena care a efectuat luna trecuta, pe 22 ianuarie 2013, consultatii la Spitalul de Pediatrie MedLife. Aceasta revine periodiv in Romania si deja realizeaza investigatii si interventii chirurgicale din sfera O.R.L.

Parteneriatul de excelenta al MedLife cu spitale renumite la nivel european va continua pe termen lung si va include, intr-o prima etapa vizitele lunare ale specialistilor pentru consultatii preliminare si selectia unor cazuri ce urmeaza a fi rezolvate chirurgical. In a doua etapa se vor efectua interventiile chirurgicale, la intervale prestabilite impreuna cu medicii straini.

Despre Profesor Dr. Ernst Horcher

Prof. Dr. Ernst Horcher este unul dintre cei mai renumiti specialisti in chirurgia pediatrica din Europa. Absolventul Universitatii de Medicina din Viena, Austria in 1969, Prof. Horcher are o vasta experienta in urologia pediatrica, pe langa specializarea in chirurgia oncologica si neonatala. Incepand din 1994 a devenit Seful Sectiei de Chirurgie Pediatrica din cadrul AKH Viena. Este autorul a peste 200 de lucrari stiintifice, a sustinut nenumarate prezentari internationale in toata lumea, a predat cursuri si a tinut prelegeri studentilor in chirurgie pediatrica de la Universitatea de Medicina din Viena. Este mentorul a sute de medici rezidenti care i s-au alaturat datorita reputatiei sale in chirurgia pediatrica.

Despre Dr. Roland Sabitzer

Dr. Roland Sabitzer s-a nascut in Elvetia si a absolvit in 1984 Facultatea de Medicina din Graz, Austria. In prezent este seful departamentului de chirurgie spinala din cadrul Spitalului Otto Wagner din Viena, Austria. Este membru activ al Societatii Austriece de Neurochirurgie si Ortopedie.

Despre Spitalul de Pediatrie MedLife

Spitalul de Pediatrie MedLife a fost inaugurat in urma cu un an, pe 1 iunie 2011 si este primul spital privat de acest gen din Romania. Spitalul este dispus pe 6 niveluri si are o capacitate de 120 de paturi, iar datorita blocului operator cu doua sali de operatie poate gestiona interventii complexe din mai multe domenii chirurgicale. Sectia de terapie intensiva (ATI) are dotari complete, in conformitate cu standardele europene.

Despre Spitalul de Ortopedie MedLife

Spitalul de Ortopedie si Traumatologie MedLife este primul spital privat dedicat afectiunilor sistemului osteo-articular din Romania. Lansat in decembrie 2011 dupa o investitie de 8,5 milioane de euro, spitalul ofera pacientilor servicii integrate de ortopedie: consultatii de specialitate in regim de ambulatoriu si spital, interventii chirurgicale, serivicii de imagistica si laborator, precum si servicii de kinetoterapie si recuperare medicala. Spitalul de Ortopedie si Traumatologie are o capacitate de 45 de paturi si are capacitate completa de diagnostic si tratament al afectiunilor locomotorii.

Anul trecut, in cadrul spitalului s-a realizat o premiera pentru medicina romaneasca, o operatie de hemipelvectomie dreapta, cu reconstructie cu alogrefa si artroplastie totala de sold. De asemenea, spitalul ofera expertiza internationala prin colaborarea cu profesorul Dirk Uyttendaele, specialist in chirurgia spinala la Universitatea de Medicina Ghent din Belgia.

Comentarii

am 75 de ani si sant interesat daca se fac interventiineinvazive pe coloanatoracica care este costul acestei operatii?_
cat costa o consultatie?_
am rmn
multumesc anticipat

Pagini

Echipa medicala MedLife - Neurochirurgie

Medic Specialist
Andriescu Mircea,Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 13