Sarcină

13 Septembrie 2012

Nasterea naturala dupa cezariana - unul dintre subiectele conferintei dr. Michel Odent

MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private, isi propune sa informeze femeile din Romania in ceea ce priveste nasterea cat mai putin traumatizanta. In conferinta de la Bucuresti de pe 1 octombrie 2012, dr. Michel Odent va discuta si despre posibilitatea de a naste natural dupa o nastere prin cezariana. La inceputul anilor 1900, intr-o epoca in care cezariana era o interventie foarte rara, a fost enuntata teoria prin care se spunea ca daca o femeie naste prin operatie cezariana, va trebui in continuare, sa nasca tot prin cezariana. In acel sistem medical, exista un risc foarte mare de ruptura hemoragica, care ar fii pus in pericol viata mamei.

  • MedLife organizeaza conferinta “Nasterea: nevoi, vise si realitate”, sustinuta de dr. Michel Odent unul dintre cei mai reputati obstetricieni din lume. Saptamanal, MedLife pune la dispozitie informatii despre cele mai interesante subiecte care vor fi discutate la conferinta.
Dupa anii '50, desi noile tehnici ale operatiei cezariene erau mult mai evoluate, majoritatea specialistilor au ramas prudenti, iar teoria care fusese preluata de ani buni, era completata de regula ca o femeie nu poate face mai mult de trei cezariene. A existat insa cel putin o femeie curajoasa care a sfidat aceasta regula, Ethel Kennedz, sotia lui Robert Kennedy, care a adus pe lume prin cezariana unsprezece copii, intre anii 1951 si 1968. Pana in 1980 numarul de femei care nasteau pe cale naturala dupa cezariana era foarte redus. Insa, odata cu cresterea alarmanta a numarului de cezariene nasterea naturala dupa operatia cezariana a devenit o optiune legitima care era menita sa tempereze tendinta ascendenta a ratei cezarienelor. In contextul stiintific actual, exista suficiente date care permit anticiparea sanselor de reusita a unei nasteri naturale dupa cezariana, astfel incat femeile pot primi un raspuns individualizat. Rezultatele unui studiu 1 recent la care au participat mai multe case de nasteri americane arata ca din 1453 de femei care s-au prezentat in astfel de centre pentru a incerca sa nasca pe cale vaginala dupa o cezariana, 87% au reusit sa o faca cu succes. De asemenea, un studiu la care au participat 17.898 de femei care au incercat acelasi lucru in spitale universitare americane, a demonstrat ca rata de succes este de 73,4%. Dr. Michel Odent, obetricianul care va reveni la Bucuresi la invitatia MedLife, la urma trebuie indeplinite nevoile de baza ale femeii, nevoia de siguranta daca nasterea se deruleza fara probleme, calea naturala este posibila chiar si cezariana care a fost atent evaluata. Daca exita complicatii se va opta tot pentru cezariana. Mai multe detalii pe acest subiect vor fi oferite la conferinta sustinuta de Dr. Michel Odent pe 1 octombrie 2012 la Bucuresti. Evenimentul este organizat de MedLife alaturi de Leaganul Vietii si Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare, cu sprijinul Chicco si in parteneriat cu Alpha Bank, Apa Nova, Avon Baby, Dorna, Stem Sure.
  • MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala. Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea din urma constituind Sistemul Medical MedLife. In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.
  • Leaganul Vietii este un centru prenatal dedicat femeilor insarcinate, cuplurilor si parintilor interesati de sanatate, introspectie si echilibru. Leaganul Vietii vine in intampinarea nevoilor viitoarelor mame, cu informatii bazate pe dovezi stiintifice, cu sprijin, suport emotional si indrumare. Centrul ajuta viitoarele mamici sa-si redescopere resursele interioare, sa dobandeasca abilitatile si increderea necesara pentru o experienta a nasterii asa cum si-o doresc.
  • Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare este o asociatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica ce promoveaza nasterea naturala si alaptarea.Echipa MedLife de Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.