Norocul nostru a fost Profesor Doctor Hadidi

Performanță medicală
27 Iunie 2023
Autor: Echipa medicală MedLife
norocul nostru a fost profesor doctor hadidi

„Eu vreau ca toți copiii cu astfel de probleme să ajungă să fie operați de medicul Hadidi“. Așa își începe povestea despre cazul fiului său o mămică din București. Fiul său, Rareș Vlăduț, s-a născut cu Hipospadias proximal de gradul III. Mama a sesizat problema încă de la naștere și, imediat ce puiul a mai crescut un pic, a început să cerceteze. La început, a mers la diverși medici pentru a vedea ce s-ar putea face. După ce a citit tot ce se putea pe acest subiect și a conștientizat toate riscurile unei intervenții chirurgicale nereușite, și-a dat seama că nu era o operație care să fie făcută de orice medic din România. Așa că au luat în calcul inclusiv o deplasare peste hotare pentru operație. Lucrurile s-au schimbat, spre norocul micului pacient. „El era micuț, eram și în pandemie, dar am fi plecat ca să fim siguri că totul va fi bine“, spune acum mama. Doar că, în timpul cercetărilor sale, numele unui medic apărea din ce în ce mai des datorită reușitelor sale în astfel de operații: Prof. Dr. Ahmed Hadidi.

Printr-un noroc uluitor sau, după cum spune mama lui Rareș, s-au aliniat planetele, copilul a fost consultat de medicul Prof. Dr. Hadidi când avea 2-3 luni de viață. „Tot ce mi-am dorit a fost ca puiul meu să fie operat de un adevărat profesionist. Că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca băiatul să intre perfect sănătos în colectivitate. Așa că am ales medicul cel mai bun, zicem noi. Medicul care face asta de zeci de ani, deja“.

În cazuri de Hipospadias Gr. III- proximal, este nevoie, în general cam de două intervenții chirurgicale. Așa s-a întâmplat și la Rareș Vlăduț.

Copilul a fost operat prima dată când avea 7 luni, fiindcă și mama și specialistul au avut aceeași opinie. Băiețelul trebuia operat cu cât mai repede, cu atât mai bine. „Eu tot speram că poate nu e chiar de gradul 3, dar am sperat degeaba. Situația era complicată, așa că intervenția trebuia făcută fără întârziere“, mai spune mama.

Operația a avut loc în iulie 2021, la Spitalul de Pediatrie MedLife din București. A durat 90 de minute, fără niciun fel de surprize. „Știam exact ce se va întâmpla, întrucât, cu o riguroziate specific germană, domnul profesor ne-a spus tot. Ce va face, cât va dura operația, ce proceduri va aborda. Ne-a spus tot. Inclusiv ce șanse de reușită și ce fel de complicații pot apărea“.

A doua intervenție, de cosmetizare, a avut loc șase luni mai târziu. Și nu regretă o secundă. „Nici măcar nu am luat în calcul să nu-l operez. E o problemă atât de complicată încât nu se poate altfel. Nici măcar nu mai putea să dorm de groază că, dintr-un motiv sau altul, copilul meu nu ar fi fost operat“.
Ușor mai liniștită acum, mama micului Rareș Vlad își amintește că imediat după operație, copilul a fost nevoit să poarte o sondă urinară. „Nu a fost cea mai ușoară chestie pentru el, dar a trecut și peste asta. Bine, a fost un avantaj că era micuț și nu era foarte activ. Îi schimbam scutecul și era mai simplu. Dar, totuși, a stat zece zile cu o sondă urinară. Dacă ar fi fost mare și nu stătea locului o secundă ar fi fost mai complicat. Nici nu vreau să mă gândesc. De aceea este bine ca operația să aibă loc pe cât de devreme se poate“.

Viața fără operație

Cum ar fi fost viața fără operație? Este o întrebare pe care Sana, mama lui Rareș Vlăduț, nu vrea să și-o adreseze nici măcar ipotetic. „Eu mă temeam doar că băiatul meu nu va fi operat în timp util, ce să zic să nu-l fi operat deloc. Era foarte important ca puiul meu să fie perfect sănătos când intră în colectivitate pentru că acești copii suferă foarte mult. Foarte mult. Au atâtea probleme, mai ales la gradul 3...E foarte complicat. Să meargă, spre exemplu, la grădiniță, și să nu urineze cum trebuie. Plus că, pe măsură ce cresc, ei încep să înțeleagă lucruri și își dau seama că e ceva în neregulă cu ei.

Rugămintea unei mame

Dacă se poate, aș vrea ca profesorul Hadidi să fie cunoscut de toate mamele ai căror copii au probleme. Să fie maxim promovat, că e păcat să nu știe lumea de el. Poate că unii oameni fac un efort, să fie aici operați, la Spitalul de Pediatrie MedLife, dar, credeți-mă, contează!! Copiii suferă foarte mult dacă nu sunt operați cum trebuie. Din păcate, există unii chirurgi din România care nu recunosc sau nu admit că nu știu să opereze cum trebuie un caz de hipospadias. Aceasta operație are nevoie de niște suturi foarte, foarte fine si foarte precise. Contează aceste aspecte, pentru că dacă intervențiile nu sunt realizate corespunzător va fi nevoie de reintervenții peste reintervenții. Eu sunt convinsă că am luat o decizie foarte bună și sper să ia toată lumea doar decizii de acest fel“.

Mama lui Vladuț face aceste recomandări fiindcă a văzut cu ochii ei copii care erau aduși pentru noi intervenții, reparatoare și salvatoare, la Prof. Dr. Hadidi. Din păcate, spune ea, sunt părinți care nu realizează gravitatea situației și sunt cumva „seduși“ de afirmațiile altor medici. Aceștia le spun senini: Da, facem! Doar că nu e chiar așa simplu. De aceea, ar fi ideal ca mamelor să li se spună încă din maternitate diagnosticul pruncului pentru ca aceasta să aibă șansa unei operații foarte timpurii și să nu se chinuie.

La aproape doi ani de la operație, micuțul Rareș Vlad este perfect și merge și la creșă. Nu doar că s-a recuperat în totalitate, dar nici măcar nu se vede că a fost operat. „E clar că m-a ajutat Dumnezeu să aflu de Prof. Dr. Hadidi“.

Un specialist de talie mondială

Prof. Dr. Ahmed Hadidi este un expert recunoscut la nivel internațional în domeniul hipospadiasului și a efectuat până acum, în total, aproximativ 8000 de operații. Datorită metodelor folosite de el, mulți dintre micii săi pacienți se pot ridica şi se pot plimba imediat după o intervenţie chirurgicală. Prof. Dr. Ahmed Hadidi este preşedintele Departamentului de chirurgie pediatrică la spitalul Offenbach (Germania) și directorul centrului de hipospadias la Emma Hospital, Seligenstadt (Germania).

Specialist în chirurgie pediatrică recunoscut cu diplome în Germania, Marea Britanie, SUA etc, Prof.Dr. Ahmed Hadidi este solicitat să efectueze interevenții chirurgicale în diverse state ale lumii. El operează frecvent micii pacienți, în România, în cadrul Spitalului de Pediatrie MedLife.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării