Publicat la: 
10/03/2014

Reprezentantul Torus PHARMA, alaturi de compania BRAHMS, producatori ai serviciilor golden standard de screening biochimic pentru sindromul Down, prezinta viitoarelor mame noua metoda  de screening prenatal acreditata la nivel international. Acestea pot evita neplacerile prin testarea noua si moderna, acceptata la nivel international de autoritatile in domeniu: metoda Fetal Medicine Foundation impreuna cu BRAHMS KRYPTOR.

Metoda FMF reprezinta standardul mondial unanim acceptat si certificat pentru screeningul de prim trimestru si indeplineste cu success criteriile de inalta calitate stiintifica, impuse de FMF (Fetal Medicine Foundation, London).

Parintii pot afla inca din primele 12 saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii cromozomiale  si pot apela in consecinta acolo unde exista un risc crescut sau intermediar, fie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozitati coriale sau amniocenteza, fie la testarea AND-ului fetal din sangele matern.  Dreptul la informare si evitarea unei afectiuni care te marcheaza iremediabil pe viata sunt primordiale pentru orice femeie.

“Avand in vedere riscul mare care, din pacate, este prezent in foarte multe cazuri, mai ales in prisma cresterii varstei materne - le rugam pe viitoarele mamici si pe toti parintii sa se gandeasca la viitorul copiiilor si sa faca un astfel de test, prin metoda Fetal Medicine Foundation, impreuna cu BRAHMS KRYPTOR. Va invitam sa va ganditi la viitorul familiei dumneavoastre si al societatii, prin abordarea unei atitudini reponsabile si corecte”, a explicat Dr. Istvan Komporaly– manager Torus Pharma.

Durata medie de viata a unei persoane afectate de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale si emotionale implicate in cazul celor afectati sunt de-a dreptul o povara pentru orice familie.
Confuzia care se face in general la clinicile de specialitate este urmatoarea: nu orice dublu test poate arata sindromul Down, cu sensibilitate si specificitate maxima-de aceea este imperios necesar sa mergeti la una dintre clinicile care au disponibila metoda Fetal Medicine Foundation.

Metoda testului combinat Fetal Medicine Foundation- Brahms Kryptor asigura cresterea preciziei  bitestului (este unul din testele medicale obligatorii recomandate pentru analiza dezvoltarii fatului si evolutiei sarcinii) prin ajustarea ecografiei unui medic acreditat FMF printr-un software cu o baza de date a peste 400.000 de ecografii de prim trimestru.

“Consideram ca  utilizarea in screeningul gravidei de prim trimestru a unui software ce integreaza o ecografie efectuata de un medic acreditat FMF, cu analizele  biochimice efectuate pe analizorul Brahms- Kryptor reprezinta standardul de aur in screeningul anomaliilor cromozomiale, avand o sensibilitate de peste 90% si acest lucru ar trebui sa reprezinte o rutina in urmarirea gravidelor si nu o exceptie”, a afirmat Dr. Dragos Albu- Sef departament medicina materno fetala si reproducere umana, Medlife.

Medlife este leaderul in segmentul privat in screeningul de trimestrul 1 conform metodei Golden Standard FMF Brahms Kryptor.

Mai multe informatii despre aceasta metoda pe:


Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Ecografie 4D Voluson, Ginecologie, Obstetrica Ginecologie

Medic Specialist
Bunescu Sorin Marius,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Vajda Gyorgy,Doctor
Doctor
  •  
  • 1 of 62

Articole similare

Ce modificari ale organismului au loc in primul trimestru de sarcina? In ce consta un screening eficient in aceasta perioada? Ce investigatii medicale se recomanda? Care sunt principalele riscuri si cum trebuie sa se protejeze viitoarea mama? Dr. Doinita Gache, medic primar obstetrica-ginecologie, a discutat online cu cititorii MedLive. Dr....
Centrul de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană Asistată, parte a Sistemului Medical MedLife introduce testul Panorama, primul test de screening prenatal cu sensibilitate si specificitate peste 99%, care depistează sarcinile cu feţi care suferă de aneuploidie. Aneuploidiile cele mai frecvente sunt reprezentate de numărul anormal de...
Dr. Viorica Radoi / Foto: MedLife Bolile genetice pot fi diagnosticate prenatal. Testele citogenetice au rolul de a depista anomalii cromozomiale, care pot cauza retard mental sau alte anomalii fetale. Cand si cum se realizeaza screeningul prenatal al bolilor genetice? In ce situatii este recomandat un astfel de consult? Dr. Viorica Radoi,...
Reprezentantul Torus PHARMA, alaturi de compania BRAHMS, producatori ai serviciilor golden standard de screening biochimic pentru sindromul Down, prezinta viitoarelor mame noua metoda  de screening prenatal acreditata la nivel international. Acestea pot evita neplacerile prin testarea noua si moderna, acceptata la nivel international de...
Dr. Romeo Muntean, medic primar obstetrica-ginecologie / Foto: MedLive Primele semne ale implantarii unei sarcini in uterul matern apar la patru saptamani si cateva zile, moment in care poate fi realizat diagnosticul diferential dintre sarcina intrauterina si cea extrauterina. Din acest moment, viitoarele mame trebuie sa urmeze un anumit...