ÎN DIRECT CU MEDICUL

20 Aprilie 2010

O mie de motive pentru care nu mergem la medic. Dr. Nicolae Marcu, psihiatru, a discutat online despre angoasele romanului la cabinetul medical

scris de

Marcu Nicolae

[caption id="attachment_2089" align="alignnone" width="500" caption="dr. Nicolae Marcu / Foto: MedLive.ro"]O mie de motive pentru care nu mergem la medic. Dr. Nicolae Marcu, psihiatru, a discutat online despre angoasele romanului la cabinetul medical[/caption] Romanii au o mie de motive pentru care nu merg la doctor: le este frica sau jena, nu au bani, nu vor sa lipseasca de la serviciu sau pur si simplu nu au incredere in medici. "Daca-mi spune ca sunt bolnav?!" Cand vine vorba despre psihoterapie, cele o mie de motive se dubleaza: "Eu nu sunt nebun!". Despre angoasele romanului in fata nevoii de doctor, Dr. Nicolae Marcu a discutat online cu cititorii MedLive.ro.

  • Intalnirea s-a incheiat. Dr. Nicolae Marcu va raspunde intrebarilor postate inainte si in timpul intalnirii in cel mai scurt timp posibil.
  • Puteti adresa in continuare intrebari folosind rubrica Intreaba doctorul, Dr. Nicolae Marcu.

Realizator: Raluca Motei

Dr. Nicolae Marcu este Medic primar, specialitatea Psihiatrie, doctorand, cu competente in Psihoterapie si Psihoterapie non-directiva.

"Merg la doctor doar cand ma doboara durerea"

"De cele mai multe ori, oamenii apeleaza la prieteni, la experiente anterioare, ba chiar isi cumpara medicamente de la farmacie in baza unui tratament primit de o alta persoana cu simptome similare si nu numai" - este declaratia a numerosi medici de familie. "Pacientul ajunge la doctor numai cand durerea il doboara, in multe cazuri."

"Psihiatru?! Ce, sunt nebun?!"

De obicei, "termenii psihologie, psihoterapie, sunt mai de acceptat de catre pacienti; teama si/sau rezerva apar cand se pronunta substantivul psihiatrie, care este net asociat cu nebunia, cu pierderea realitatii si a controlului" (dr. Nicolae Marcu). "Uneori, termenul se asociaza cu vizibilitatea nebuniei, un fel de: stiam eu, dar sa nu se prinda ceilalti!", explica dr. Marcu.

Ups... ginecologie, urologie, proctologie

Cand vine vorba de o vizita la ginecolog, urolog sau chiar proctolog, intervine si jena, cu un plus de penibil in cabinete cu geamuri larg deschise si fara draperii, situate la etaje inferioare.

Despre contraceptie si educatie sexuala nu se discuta nici astazi deschis, nici intre generatii, nici in cuplu, nici la medic. In cazul adultilor, fie considera ca detin deja toate informatiile, fie se lovesc de prejudecati si de nelipsita jena.

Terapia durerii

Cineva apropiat sufera de o boala cumplita, a trecut printr-un accident ingrozitor sau tocmai a aflat un diagnostic de boala cronica. Cum rezista psihic bolnavul prin presiunea luptei cu boala si cum rezista membrii familiei sale? Ce poate face medicul / sistemul medical in acest caz?

Cat e placebo si cat efectul medicamentelor in tratarea unei boli?

Emma OlaruEchipa MedLife de Psihiatrie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.