Publicat la: 
5/01/2017

Oamenii de stiinta au descoperit un nou organ in corpul uman

Oamenii de stiinta spun ca au identificat un nou organ din corp numit mezenter, care conecteaza intestinul de peretele posterior al abdomenului, scrie webmd.com. De ani de zile expertii in anatomie au crezut ca mezenterul este compus din mai multe segmente diferite de tesut.

De fapt, acesta este o singura structura unica, potrivit revistei Discover. Din moment ce un organ trebuie sa fie o structura care indeplineste o functie vitala, nu a fost considerat demn de statutul de organ.

Dar, cercetarile recente realizate de medicii de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda arata ca mezenterul este de fapt o singura banda unica de tesut. Ea incepe la pancreas si se infasoara in jurul intestinului subtire si al colonului. Scopul sau: sa tina organele in pozitie astfel incat acestea sa isi poata indeplini functiile.

"Fara el nu se poate trai", spune cercetatorul Dr. J. Calvin Coffey, chirurg colorectal la Limerick.

"Intelegerea modului in care sistemul nostru digestiv este aranjat ar putea fi cruciala pentru intelegerea diferitelor boli, cum ar fi boala Crohn si sindromul colonului iritabil", a adaugat Coffey.

Descoperirea a fost publicata recent in revista Lancet Gastroenterology & Hepatology

Autor: A.R.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Gastroenterologie

Cosma Irina Tunde
Medic Specialist
Lamatic Carmen-Gabriela,Medic Primar
Medic Primar
Albusoiu Liliana,Medic Specialist
Medic Primar,...
Olariu Andra,Medic Specialist
Medic Specialist