Publicat la: 
8/09/2015

Oamenii de stiinta ca au gasit o modalitate de a testa daca un corp uman imbatraneste in conditii bune sau nu. Cercetatorii spun ca testul poate prezice moartea unei persoane, poate recunoaste cazurile cu risc ridicat de dementa, iar aceste rezultate influenteaza nu numai domeniul medical, ci si asigurarile in domeniul sanatatii.

Echipa de cercetatori britanici de la King's College din Londra spun ca varsta biologica este mult mai relevanta pentru domeniul medical decat varsta masurata in ani. Studiul, publicat recent in revista de specialitate Genome Biology, nu ofera, insa, indicii cu privire la posibilitatile de incetinire a procesul de imbatranire.


Testul dezvoltat de specialisti este conceput pentru a identifica "amprenta imbatranirii" in celulele intregului organism, analizand felul in care se manifesta 150 de gene.


"E vorba despre o amprenta comuna tesuturilor tuturor oamenilor, care ne ajuta sa prezicem longevitatea si declinul cognitiv. Incepand cu varsta de 40 de ani acest test poate fi utilizat pentru a se observa daca corpul uman imbatraneste in conditii bune sau nu", a declarat profesorul Jamie Timmons de la King's College din Londra.


Echipa de cercetatori a declarat ca sanatatea si varsta sunt doua entitati separate si ca, in timp ce alegerile nesatoase cu privire la viata de zi cu zi, precum este lipsa de activitate fizica, nu afecteaza procesul de imbatranire, afecteaza, in schimb, varsta biologica a corpului. Astfel, testul care compara factorii ce tin de stilul de viata cu varsta biologica poate da o descriere mai precisa a sanatatii organismului uman.


Sursa: BBC
G.T.
Specialitate: 
Comentarii

Ooo da, imi era dor de cercetatorii britanici.

Si eu care credeam ca moartea e o certitudine... Inca.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Psihologie, Psihoterapie

Chitescu Adriana,Psiholog
Psiholog
Psiholog
Gradinaru George Daniel,Psiholog
Psiholog
Sahlean Mihaela,Psiholog Clinician Principal, Doctor in Psihologie
Psiholog...