Publicat la: 
4/06/2013

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, oferă din această lună în unităţile din Bucureşti, testul respirator neinvaziv pentru depistarea infecţiei cu Helicobacter Pylori. Acest test este o premieră pentru sistemul medical privat din România şi este disponibil doar în cadrul cabinetelor de gastroenterologie din reţeaua MedLife. Acesta este cel mai fidel test neinvaziv de depistare a infecţiei cu Helicobacter Pylori, având o specificitate şi o senzitivitate de 95%. Procedura indică infecţia activă şi poate verifica şi eradicarea acesteia, după tratamentul corespunzător, potrivit unui comunicat de presa.

Metoda este simplă şi constă în măsurarea concentraţiei de amoniu din aerul expirat, după administrarea unei soluţii de uree marcată cu un izotop de carbon (C13). Pacientul suflă iniţial într-un tub de unică folosinţă, timp de 6 minute, apoi bea o soluţie specială, după care suflă din nou timp de 6 minute. Procedura durează aproximativ 15 minute, iar rezultatul se eliberează pe loc.

“Testul respirator are câteva avantaje importante. În primul rând este rapid, este neinvaziv şi nedureros,  este precis, având o acurateţe dovedită clinic. Este o opţiune  mult mai la îndemână decât celelalte variante de investigaţii  şi mă bucur să pot spune că MedLife oferă pacienţilor din România astfel de soluţii de diagnostic de ultimă oră“, a declarat dr. Ovidiu Vasile, director medical MedLife.

Helicobacter Pylori este o bacterie spiralată care colonizează mucoasa stomacului şi a duodenului, rezistând într-un mediu extrem de acid. Infecția mucoasei gastrice cu Helicobacter, reprezintă cea mai frecventă infecție bacteriană din lume. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 50% din populaţia planetei este afectată de Helicobacter Pylori, acesta fiind principalul factor incriminat în  apariţia unor afecţiuni gastro-duodenale precum gastrita, ulcerul sau cancerul gastric.

Cercetările au demonstrat că aproximativ 20% din pacienții sub 40 de ani au fost diagnosticaţi cu această infecție, iar la cei peste 60 de ani, unul din doi pacienți sunt infectați.

În lipsa unui tratament corespunzător, se creează condiţii pentru apariţia ulcerului duodenal (în 90% din totalul infectărilor) şi a celui gastric (în 30-40% din infectări). Există şi situaţii când gastritele cronice evoluează direct spre cancerul de stomac. Statisticile arată că 10% din cazurile de cancer de stomac sunt cauzate de această bacterie.

Prin urmare, identificarea infecţiei este esenţială pentru tratamentul afecţiunilor acute şi cronice ale tubului digestiv superior. Dacă rezultatul testului respirator este pozitiv, infecția poate fi tratată rapid cu ajutorul medicamentelor și germenul poate fi îndepărtat .

Pentru tratament, există o varietate de combinații de medicamente. Tratamentul reduce considerabil riscul crescut de ulcer gastric sau cancer la stomac.

Persoanele apropiate sau rudele celor care au fost descoperiți cu Helicobacter pylori, trebuie să facă un asemenea test, deoarece bacteria se transmite atât pe cale respiratorie cât şi digestiv, prin intermediul salivei şi a alimentelor contaminate.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Recent, MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizatia Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF,  Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din Capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internaţional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Comentarii

Am facut acest test acum 12 ani in Olanda.
Cam tirziu ne modernizam si noi

Am fost eu la ei. Costa 150 de lei si nu iti comunica rezultatul cu toate ca iese imediat. Trebuie sa iti mai faci o programare cu alti bani sa iti spuna daca ai sau nu. E bataie de joc.

Am facut acest test la Medlife.Iti comunica rezultatul pe loc.Mie nu mi-au depistat bacteria nici in sange si nici in scaun insa aici a iesit.Eu personal stiu care sunt simptomele si de asta m-am dus.Practic sufli/respiri 6 minute cu un tub in gura,.apopi bei ceva si appoi iar sufli.E simplu dar scump.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Endoscopie Gastroenterologie, Medicina interna

Popescu Elena,Medic Primar, Doctor in Medicina
Medic Primar,...
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 11

Articole similare

Unul din sase cazuri de cancer - doua milioane pe an la nivel global - este cauzat de infectii in mare parte tratabile sau care ar putea fi prevenite, arata noi estimari publicate de revista de specialitate Lancet Oncology, scrie BBC. Studiul a evaluat rata incidentei pentru 27 de cancere in 184 de tari si a gasit ca patru infectii principale sunt...
Ce este gastrita? Gastrita este o afectiune care apare in urma deteriorarii mucoasei stomacului, cand aceasta incepe sa se inflameze. Este o conditie comuna, care se trateaza intr-un timp scurt. Totusi, daca nu este urmat un tratament potrivit, poate dura ani intregi. Care sunt simptomele gastritei? Multe persoane care sufera de gastrita cauzata...
Helicobacter pylori este o bacterie gastrica raspandita la nivel global si se poate adapta genetic. Microbiologii de la Universitatea Ludwig-Maximilians, din Munchen, au caracterizat structura populatiei afectate, demonstrand un rol important al antibioticelor pentru evolutia interna a pacientului. Se pare ca bacteria Helicobacter pylori este...
MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, oferă din această lună în unităţile din Bucureşti, testul respirator neinvaziv pentru depistarea infecţiei cu Helicobacter Pylori. Acest test este o premieră pentru sistemul medical privat din România şi este disponibil doar în cadrul cabinetelor de gastroenterologie din reţeaua MedLife....
Helicobacter pylori este un agent patogen generalizat care infecteaza mucoasa stomacului si poate contribui la aparitia ulcerului si a cancerului de stomac. Cel mai recent studiu, publicat in revista de specialitate "Gastroenterology," arata cum variabilitatea genetica a Helicobacter pylori impiedica cele mai recente eforturi ale oamenilor de...