Publicat la: 
1/10/2013

Respiratia urat mirositoare: cauze si tratament

De cele mai multe ori, respiratia urat mirositoare vine de la gazele produse de bacteriile din gura, de pe gingii, dinti si limba. Un mod simplu si evident de a trata acest lucru este spalatul pe dinti, dar exista si alte solutii pentru combaterea respiratiei neplacute.

Mergeti la dentist
Daca respiratia neplacuta este persistenta, vizita la medicul dentinst v-ar putea ajuta. "Dupa ce anumite tipuri de bacterii se instaleaza pe suprafata dintilor, pot forma o mai mic deplacamai mare de, care trebuie eliminata de catre profesionisti", a explicat Chetan Kaher, medic stomatolog. Aceste plagi pot rupe dintii, pot duce la aparitia cariilor si cauzeaza respiratia urat mirositoare.

Verificati-va nasul
Secretiile din pasajele nazale pot fi o alta sursa a respiratiei urat mirositoate. Infectiile sinusurilor sau prezenta bacteriilor in nas pot emana mirosuri neplacute. Spalaturile nazale pot ajuta la atenuarea acestei probleme, potrivit lui Jeffrey Spiegel, medic otolaringolog. In cazul in care problema persista, este bine sa consultati un medic specialist.

Pietre la amigdale
Microbii pot forma pietre la amigdale. Specialistii atentioneaza ca acestea pot fi urat mirositoare si pot contribui la aparitia halitozei (mirosul neplacut al cavitatii bucale).

"Au existat cazuri in care am fost nevoiti sa scoatem amigdalele pacientilor din cauza respiratiei neplacute", a explicat dr. Spiegel.

Dieta
Alimentele precum usturoiul si ceapa pot cauza respiratia urat mirositoare, dar nu doar pentru ca resturile se acumuleaza in gura. In cazul usturoiului, produsele chimice sunt preluate de celulele din sange si purtate prin plamani.

Stomacul
Daca niciuna dintre posibilele cauze expuse mai sus nu va provoaca respiratia urat mirositoare sau daca aceasta este o problema persistenta, trebuie sa consultati un medic. In unele cazuri, sursa respiratiei neplacute este o problema cu stomacul.

Programeaza-te pentru o consultatie la una din urmatoarele clinici:

Sursa: LiveScience

  A.C.

  Specialitate: 

  Echipa medicala MedLife - ORL

  Stefan Catalin,Medic specialist
  Medic specialist
  Medic Specialist
  Balta Dan - Seni,Medic Primar
  Medic Primar
  Andrian Iustina,Medic Primar
  Medic Primar
  •  
  • 1 of 35

  Articole similare

  Tu de ce fumezi? Foto: Agerpres Prima data, m-am lasat de fumat "serios" acum vreo cinci ani, cand am inceput sa-mi construiesc casa. Mi-am zis ca e de preferat sa bag bani in caramizi, decat in ingrosatul arterelor in regie proprie. Cand mi se facea dor, mai fumam cate o tigara de la nevasta-mea, "o vicioasa" de 20 de tigari /zi, cum ii place...
    Tuturor ni s-a intamplat sa ne intalnim si sa stam de vorba cu persoane a caror respiratie ar fi putut cu usurinta sa ofileasca cel mai proaspat trandafir. Adevarul este ca unu din patru oameni sufera de halitoza (termenul medical pentru respiratia urat mirositoare), iar la varste mai inaintate procentul poate ajunge chiar la 50%. Halitoza este...
  De cele mai multe ori, respiratia urat mirositoare vine de la gazele produse de bacteriile din gura, de pe gingii, dinti si limba. Un mod simplu si evident de a trata acest lucru este spalatul pe dinti, dar exista si alte solutii pentru combaterea respiratiei neplacute. Mergeti la dentistDaca respiratia neplacuta este persistenta, vizita la...