Publicat la: 
9/12/2013

Sfaturi pentru o piele sanatoasa pe timp de iarnaAerul rece si uscat de iarna afecteaza umiditatea naturala a pielii si poate cauza "mancarimile de iarna." Dar puteti lua masuri pentru a va proteja pielea si pentru a preveni senzatia de mancarime, spune dr. Robyn Gmyrek, dermatolog la Columbia Medical Center.

Hidratati zilnic pielea folosind creme speciale. Aplicati-le direct pe pielea umeda, dupa baie sau dus, astfel incat crema hidratanta sa protejeze umiditatea de suprafata. Daca aveti pielea sensibila, alegeti o crema hidratanta fara parfum sau lanolina.

Curatati pielea, dar nu exagerati. Prea multa curatare epuizeaza resursele naturale de hidratare ale pielii, explica Gmyrek. Spalarea fetei si a mainilor o data pe zi este suficienta, nu trebuie sa folositi sapun sau demachiant pe aceste suprafete in fiecare zi.

Limitati utilizarea apei fierbinti si a sapunului, daca aveti o senzatie de mancarime. Faceti mai degraba dusuri scurte cu apa calduta folosind produse care nu irita pielea.

Puteti folosi un umidificator pentru ca aerul din camera sa nu devina prea uscat. Cand sunteti afara, protejati-va pielea de vant, frig si de soare. Nu folositi paturi de bronzare sau lampi solare artificiale, care pot deteriora pielea si pot creste riscul de cancer de piele.

Consultati un dermatolog daca aveti probleme persistente ale pielii, descuamare, prurit, nu numai iarna, ci in orice moment al anului.

Pentru consult dermatologic, va puteti adresa unui medic specialist la centrul Dermalife

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Medic Primar
Tureac Camelia,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 18