Sfaturi utile: cum ne protejam copilul de soare, vara?

Pediatrie
09 August 2019
Autor: Echipa medicală MedLife

Imediat cum vine vara, parintii, dar mai ales cei mici, asteapta cu nerabdare sa plece in vacanta, sa stea la plaja si sa se bucure, in general de soare. Totusi, pielea copiilor este mai sensibila la radiatiile solare, iar parintii trebuie sa acorde o grija deosebita protejarii acesteia. Iata cateva sfaturi utile de care trebuie sa tinem cont vara.

Expunerea excesiva a bebelusilor si a copiilor la soare creste riscul cancerului de piele mai tarziu, pe parcursul vietii. Arsurile solare pot provoca dureri si disconfort pe termen scurt. Bebelusii care au mai putin de sase luni trebuie sa fie feriti de lumina directa a soarelui. De asemenea, este indicat ca toti copiii sa aiba pielea protejata pe tot parcursul sezonului cald.

Sfaturi utile, pentru a va proteja copilul de soare

  • Incurajati copilul sa se joace la umbra, de exemplu sub copaci, in special in intervalul orar 11:00-15:00, cand sunt cele mai puternice radiatii.
  • Acoperiti partile expuse ale pielii copilului cu protectie solara, chiar si in zilele innorate.
  • Folositi o protectie solara cu SPF de minim 15.
  • Aplicati protectie solara pe zonele care nu sunt protejate de haine, cum ar fi fata, urechile, picioarele sau mainile.
  • Protejati in mod special umerii si ceafa copilului atunci cand se joaca, deoarece aceste zone sunt foarte adesea afectate de arsurile solare.
  • Optati pentru haine din bumbac.
  • Convingeti copilul sa poarte o palarie mai mare, astfel incat sa ii protejeze fata, urechile si gatul.
  • Convingeti copilul sa poarte ochelari de soare.
  • Daca copilul inoata, folositi protectie solara rezistenta la apa. Chiar si asa, protectia trebuie aplicata din nou imediat cum iese deoarece se va transfera pe prosop, dupa ce il stergeti.

Soarele si vitamina D

Cea mai buna sursa de vitamina D este lumina soarelui. Este important sa protejati pielea copiilor de razele puternice, dar este recomandat ca toti bebelusii si copiii cu varsta mai mica de patru ani sa ia un supliment zilnic de vitamina D, sub forma de picaturi. De asemenea, suplimentele de vitamina D sunt recomandate si copiilor care au peste patru ani, dar numai din octombrie pana in martie.

Sursa: www.nhs.uk

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării