Skin tightening, reintinerirea pielii cu laserul Nd:YAG: cand se recomanda si dupa cat timp sunt vizibile rezultatele | Nectara Mitroi, medic primar dermatovenerologie, MedLife Baneasa

Pielea tanara si frumoasa este un deziderat al oricarei persoane si procesul de imbatranire nu iarta pe nimeni. Ce se intampla cu pielea cand imbatranim si ce solutii avem, ne explica dr. Nectara Mitroi, medic primar dermatovenerologie, DermaLife si Hyperclinica MedLife Baneasa.

Nu toti imbatranim in mod egal, aceasta din cauza ca fiecare vine cu un bagaj genetic si, in acelasi timp, stilul nostru de viata influenteaza major modul in care imbatranim. Sunt persoane tinere care arata imbatranite inainte de vreme si sunt persoane in varsta si care nu isi arata anii.

Ce se intampla cu pielea cand imbatranim?

Procesul de imbatranire incepe in jurul varstei de 30 de ani si este un proces continuu. Este foarte important de retinut ca procesul de imbatranire are doua componente mari, una este procesul de imbatranire intrinsec, legat de varsta cronologica si celalalt este procesul extrinsec prin care organismul nostru imbatraneste datorita expunerii la agentii externi, in special radiatii, poluare, fumat, expunerile la radiatiile ultraviolete, atat din surse naturale cat si din surse artificiale, care participa la fenomenul de fotoimbatranire

Concret, la nivelul pielii, in timp, se pierde din sinteza de fibre de elastina si colagen, fibre foarte importante, pentru ca ele sunt cele care asigura suportul pielii, dau fermitate si elasticitate.

In momentul in care incepem sa pierdem din aceste fibre si ele se si degradeaza sub influenta actiunii ultravioletelor, pielea noastra incepe sa sufere si atunci apar ridiurile, care se accentueaza in timp, iar pielea devine mai putin ferma instalandu-se fenomenul de laxitate cutanata.

Ce solutii exista pentru pielea imbatranita?

Din fericire, exista si vesti bune, avem tehnologii moderne prin care putem sa imbunatatim tonusul pielii si sa tratam laxitatea usoara si moderata cum este si laserul Nd-YAG, pe care il avem in clinica DermaLife si cu care lucram cand avem pacienti cu laxitate la nivelul fetei sau la nivelul gatului sau in alte parti ale corpului

Pacientul ideal este pacientul care are o varsta cuprinsa intre 30 si 60 de ani si care are o laxitate nu atat de importanta incat sa necesite proceduri chirurgicale de lifting sau de reducere a unui exces de piele. 

Procedura de laser skin tightening are un mare avantaj, este o procedura care are un termen de executie destul de scurt, in 20-60 de minute, in functie de numarul zonelor de tratament, putem sa efectuam procedura.

Practic, este nevoie de 1 pana la 3 pasaje pe zona de tratament, pentru a obtine rezultatul dorit.

Necesita sedare procedura de laser skin tightening?

Din fericire, nu necesita niciun fel de anestezie, pentru ca nu este o procedura dureroasa.

Disconfortul pacientului in timpul procedurii este minim. Practic, ceea ce simte este o usoara senzatie de incalzire, care devine din ce in ce mai intensa si cateva mici piscaturi, insa feedbackul lui este foarte important pentru noi in timpul tratamentului, pentru a evita incalzirea zonei de tratament si pentru a desfasura tratamentul in conditii optime si cu disconfort minim.

Dupa cat timp sunt vizibile rezultatele procedurii de laser skin tightening?

Rezutatele sunt vizibile si imediat, post procedura, insa desigur, rezultatele se vor vedea gradat, pe masura ce trec lunile, pentru ca tratamentul presupune un calup de sedinte de tratament. In general, recomandarea este, in prima faza, de 4, 5 sedinte de tratament, care se spatiaza la o luna distanta, acesta fiind timpul necesar pielii pentru a reinnoi celulele si odata cu ele pentru sinteza de noi fibre de elastina si colagen de care pielea are nevoie pentru a-si recapata tonusul.

Dupa aceasta perioada, de 4,5 sedinte de tratament, este nevoie de tratamente de intretinere, dar spatiate la intervale mult mai mari de timp, de 3-6 luni sau chiar un an, in functie de necesitatile individuale.

Exista riscuri sau complicatii in cazul procedurii de laser skin tightening?

Nu putem sa efectuam aceasta procedura la o pacienta insarcinata sau in perioada de alaptare, la fel cum nu o putem efectua la pacienti care au anumite boli ce presupun o sensibilitate la orice tip de lumina, inclusiv la lumina laser. Persoanele cu porfirie, lupus eritematos sau epilepsie nu pot beneficia de tratamentul de skin tightening cu laserul Nd-YAG.

Insa, ca si efecte secundare, ele sunt minore si de scurta durata. In timpul procedurii piele se inroseste usor si se edematiaza, adica se umfla, dar aceste efete sunt temporare disparand in cateva ore.

Pacientii prefera acest tratament pentru ca este non invaziv si isi pot relua activitatea odata ce parasesc clinica.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării