Publicat la: 
8/08/2011
Streinu Cercel si Raed Arafat, in topul preferintelor pentru functia de ministru al Sanatatii

Sondaj august 2011 / Foto: MRT

Un sondaj de opinie realizat la nivel national pe populatia adulta, neinstitutionalizata, a relevat faptul ca majoritatea oamenilor apreciaza calitatea serviciilor de sanatate din sistemul de stat ca fiind proasta (43,6%) si foarte proasta (35,2%).

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

De asemenea, 61,3% din populatie este nemultumita de disponibilitatea personalului medical din spitalele de stat. In aceste conditii, 68,5% dintre respondenti ar prefera sa beneficieze de serviciile unei clinici particulare.

Parerea populatiei este impartita atunci cand vine vorba de masura luata de catre Ministerul Sanatatii de a desfiinta o parte dintre spitale: 42,3% o considera o decizie benefica, 34,8% apreciaza negativ solutia Ministerului iar 22,9% dintre respondenti nu stiu ce sa creada.

O alta masura a Ministerului, cea de a clasifica spitalele de stat, a fost primita cu multumire. 73,4% dintre respondenti vad in aceasta decizie un pas in fata pentru imbunatatirea actului medical. Totusi, pasul este vazut ca unul mic, iar majoritatea covarsitoare a populatiei (90,5%) considera ca, mai departe, sistemul medical din Romania necesita modificari majore.

Trecerea Casei de Sanatate sub administrarea Ministerului nu este una dintre aceste masuri. Un procent de 78,9% vede in independenta Casei de Sanatate un lucru benefic. Intrebati cine ar fi cel mai potrivit sa conduca Ministerul intr-o asemenea perioada, pe primul loc s-a clasat Adrian Streinu Cercel, cu 57% dintre preferinte, iar pe locul doi Raed Arafat, cu 22,6% dintre preferinte.

Sondajul a fost realizat de catre Marketing Research&Training, in luna august a anului curent, pe un esantion reprezentativ de 13.217 respondenti, cu o marja de eroare de +/- 2,9%.

Descarca sondajul integral de aici.

Autor: Redactia MedLive.ro

Comentarii

Ati capiat? Streinu Cercel? Pai, el ar trebui arastat demult!

Adrian Streinu Cercel? Alarmistul ala?

Prefer pe domnul Streinu Cercel.
E licentiat in Franta pentru management medical, e doctor in medicina, e evaluator expert, profesor universitar, conduce un institut national de cercetare, a fost directorul spitalului Colentina, e un om care cunoaste perfect sistemul sanitar romanesc si evolutia acestuia de 20 de ani.
E membru al Clubului Diplomatic International, ar fi un ministru respectat de colegii sai, cu prezenta mediatica si internationala la nivel inalt.

Raed Arafat nu e apreciat de medicii din sistem, riscam noi blocaje si conflicte, asa s-a intamplat cu Cseke Attila care era jurist si nu stia care e situatia mafiilor din spitale, practic s-a trezit intre presiunea politico-mediatica si lobby-urile farmaceutice si spitalicesti.

Lui Streinu Cercel nu va indrazni nici un medic sa-i reproseze lipsuri profesionale sau erori in evaluari ale sistemului, pt ca e om din sistem si foarte bine pregatit ca medic si manager.

Si cum ramane cu stilul de comunicare?
Data trecuta anunta apocalipsa!

Degeaba are un CV atat de bun, daca e vandut producatorilor de medicamente, mai ales a celor de vaccinuri, asa cum a reiesit din fobia gripelor si asa cum umbla zvonurile prin mediile de specialitate. Asa cum spune un alt cititor, ar fi trebuit arestat atunci cand a speriat lumea degeaba si cand s-au cheltuit milioane pe vaccinuri nefolositoare.

DIn pacate asa am ajuns sa cred si eu, ca Cercel e omul producatorilor, sau, ma rog, e foarte usor de convins care vaccin e mai bun.
Asa ajungem incet-incet cobaii Europei.
Sonoritarea numelui sau insa, dar si xenofobia si sovinismul romanului, il vor indeparte pe Arafat de acest portofoliu, cred eu.

:)) dar de numele czeke attila ce zici? Cred ca Raed Arafat suna mai bine. Oricum a demonstrat ca e mai roman decat multi care au dobandit cetatenia prin nastere.

Sa nu ca dupa logica politica mioritica oricat de buni ar fi nu au nici o sansa daca nu sunt membri UDMR.
Portofoliul MS este pe mosia UDMR actualmente.

Subordonati Ministerul Sanatatii Smurdului si s-a rezolvat problema.
Nu e gluma!

Cum spunea cineva,dr Raed Arafat este cel mai roman dintre medicii din aceasta tara si ar merita sa fie,daca doreste,ministrul sanatatii(desi,pe de alta parte ar fi pacat),dar ma indoiesc de faptul ca mai inainte ar intra in UDMR.

Dupa fraude de 3 milioane euro, panica creata prin aberatiile lansate la televizor din functia de secretar de stat al Ministerului
Sanatatii, minciuni in care spunea ca gripa porcina va imobolnavi 4 milioane de romani, din care vom avea 2 milioane de morti,
vaccinuri ucigase si uciderea aproape directa a actorului Toni
Tecuceanu in institutul sau, Streinu Cercel este.....

decorat de presedintele Traian Basescu....

impreuna cu un alt infractor mason Serban Bradisteanu: Cu doi ani in urma, DNA il acuza pe medicul Serban Bradisteanu ca ar fi luat mita 3,5 milioane de euro pentru a truca o licitatie in urma careia au fost achizitionate echipamente medicale pentru sistemul penitenciarelor. Agentia Nationala de Integritate a solicitat atunci instantei chiar confiscarea averii nejustificate a medicului Bradisteanu.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7108949-sorin-oprescu-adrian-strein...

sa vedem pentru ce a fost decorat Adrian Streinu Cercel chiar de catre Traian Basescu:

http://romaniaintheworld.wordpress.com/2010/01/15/vaccinarea-impotriva-g...

"Intr-un prim val al pandemiei, adica in primele 4 - 5 luni, se pot
imbolnavi pana la 4 milioane de romani, iar 2 milioane dintre acestia
vor muri. Oamenii trebuie sa stie ca ne asteptam la un virus foarte
agresiv", a declarat in cadrul unui seminar, prof. dr. Adrian
Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase Matei
Bals
(in final, au fost doar 7 romani morti de gripa porcina, in loc de 2
milioane cum isi dorea masonul Streinu-Cercel)

http://www.realitatea.net/adrian-streinu-cercel--scenariul-asta-cu-20-de...

"Scenariul ăsta cu 20.000 de morţi? Este una din variantele oficiale,
dar e minim, ăsta e mizilic", a declarat Adrian Streinu Cercel,
secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

http://www.napocanews.ro/2010/01/adrian-streinu-cercel-acest-dr-mengele-...

Adrian Streinu-Cercel a crescut costul tratamentului anti-SIDA din
România în mod artificial pe vremea când era presedintele Comisiei
Nationale de Lupta Anti-SIDA a Ministerului Sanatatii. A răspândit în
public informaţii false referitoare la pandemia de gripă aviară în
anul 2006. A fost cercetat de DNA în anul 2007 după ce a păgubit
statul român cu 3 milioane de euro achiziţionând echipamente medicale inutile la preţuri exorbitante. Acum susţine fără argumente vaccinarea în masă a românilor pentru a combate pandemia de gripă porcină, fără a lua în calcul efectele adverse ale vaccinurilor şi chiar obligând ilegal medicii să îşi facă vaccinul. A fost desfiinţat profesional în toate emisiunile TV unde a participat alături de interlocutori din domeniul sănătăţii. Este vorba despre doctorul Adrian Streinu Cercel, acest Mengele de la Ministerul Sănătăţii.

Ultima ieşire necontrolată a doctorului este însă mai palpabilă din
punct de vedere legal. A emis o dispoziţie, în calitate de secretar de
stat la Ministerul Sănătăţii, prin care obligă medicii să se vaccineze
împotriva Ah1N1, în caz contrar aceştia fiind "interzişi" de la
desfăşurarea activităţii. Ministrul Cseke Attila a declarat că această
dispoziţie a fost emisă fără acordul său, fiind ilegală. Măcar acest
lucru ar trebui să ducă la demiterea lui Streinu Cercel, dacă nu chiar
anchetarea sa penală.

Mai multe informatii:

http://patriahotilor.blogspot.com/2009/11/care-este-legatura-intre-mason...

http://www.libertatea.ro/stire/de-ce-a-mintit-streinu-cercel-280861.html

http://www.urbaniulian.ro/2010/02/18/cercel-admite-senin-ca-a-mintit-gri...

Oare vom face ceva, sau sanatatea noastra va fi in continuare la mana masonilor care doresc exterrminarea noastra, acum decorati chiar de presedintele Romaniei?

Nu stiam ca s-a modificat protocolul de asociere la guvernare sau ca cei doi s-au inscris in UDMR.

Nu va zdruncinati,nu au sanse,nu sunt unguri.

mai, copilashi... esantion de 13.000 si eroare de 2,9%... mai mergeti si voi pe la scoala!

Imi scapa ceva: cum se preteaza hotnews la a prelua un sondaj de doi lei, facut de o firma absolut penibila cu un raport de cercetare pentru care ar pica oricine orice examen, la orice nivel (de la clasa a 8-a in sus, ca suntem decenti)?!?! totul pentru o statuie...

Articole similare

Sondaj august 2011 / Foto: MRT Un sondaj de opinie realizat la nivel national pe populatia adulta, neinstitutionalizata, a relevat faptul ca majoritatea oamenilor apreciaza calitatea serviciilor de sanatate din sistemul de stat ca fiind proasta (43,6%) si foarte proasta (35,2%). Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro. De asemenea, 61,3%...
Trei sferturi din romani au fost la medic in 2010 / Foto: Agerpres Trei sferturi din romani au facut cel putin o vizita la medic in 2010. 43% dintre acestia, adica peste o treime din populatia generala, sufera de o problema grava de sanatate, 35% au fost internati in spital, iar 88% au cumparat medicamente, arata un studiu realizat de Institutul...
Vaccinat / Foto: Agerpres Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon incepe pe 1 noiembrie si se desfasoara pana la sfarsitul lunii februarie 2011. Ea are ca scop reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. Pentru anul acesta, Ministerul Sanatatii a finalizat achizitia unui numar de 1.300....
Daniel Boda / Foto: TarusMedia.ro "Pe masura ce medicii migreaza catre alte sisteme de sanatate, pacientii vor trebui sa se auto-educe", a declarat presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, Daniel Boda, joi, in cadrul conferintei "Fonduri structurale pentru sanatate. Oportunitati si bune practici", dedicata accesarii fondurilor...
Sondaj august 2011 / Foto: MRT Un sondaj de opinie realizat la nivel national pe populatia adulta, neinstitutionalizata, a relevat faptul ca majoritatea oamenilor apreciaza calitatea serviciilor de sanatate din sistemul de stat ca fiind proasta (43,6%) si foarte proasta (35,2%). Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro. De asemenea, 61,3%...