Publicat la: 
3/02/2016

Studiul care confirma ca tulburarile de alimentatie pot cauza moartea prematura

O noua cercetare, ale carei date au fost publicate in revista online "International Journal of Eating Disorders", evalueaza efectele fatale inregistrate in randul persoanelor cu dereglari digestive, precum anorexia si bulimia. Persoanele cu anorexie nervoasa au de cinci ori mai multe sanse sa moara prematur decat restul populatiei, iar persoanele cu bulimie nervoasa, au sanse mai mari sa moara prematur decat o persoana normala, insa nu atat de mari precum persoanele care sufera de anorexie.

Majoritatea mortilor cauzate de anorexie, boala caracterizata printr-o greutate anormal de mica si teama intensa de a castiga kilograme in plus, au fost generate de cauzele naturale asociate cu aceasta boala, conform cercetatorilor germani.

Factorii de risc pentru mortile premature inregistrate intre oamenii care sufera de aceste tulburari de alimentatie sunt, pe de-o parte, numarul mare de spitalizari pe motivul acestor boli, externarea pacientilor inainte de termenul la care se incheie tratamentul specializat, dezvoltarea acestor boli la o varsta inaintata, lipsa de integrare sociala si un index al masei corporale foarte scazut pe perioada spitalizarii.

Pe de alta parte, suicidul, este una dintre cauzele externe de deces asociate bolilor de alimentatie, dar care merita o atentie speciala intrucat este o preocupara majora a persoanelor bulimice si anorexice.

Este nevoie mai mult ca niciodata sa gasim metode eficiente de tratare a pacientilor care sufera de astfel de dereglari digestive, in special pentru cei care sufera de anorexie nervoasa, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Manfred Fichter.

Sursa: UsNews

G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic primar
Medic Specialist
Medic Specialist
Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Primar