Promoții

08 Ianuarie 2020

Testul unic PCR 3 in 1 pentru virusurile Sars-Cov-2, gripa A/B si RSV

Ce este Testul PCR 3 in 1?

Testul unic PCR 3 in 1 by MedLife prevede testarea in sistem RealTime – PCR pentru 3 virusuri: virusul Sars-Cov-2, virusurile gripale de tip A si B,  virusul sincitial respirator (RSV).

In actualul context pandemic si in actuala criza sanitara la nivel global, diagnosticul precis si diferential al virozelor respiratorii, mai ales in sezon epidemic, reprezinta o cheie importanta in gestionarea situatiei. Trierea sigura efectuata in baza diagnosticului etiologic poate asigura asistenta medicala corecta si prompta.

Noul coronavirus este protagonistul actualei pandemii. Face parte din familia Coronaviridae, virusuri ARN. 4 tipuri ale acestei familii sunt responsabile de cca 20 – 30% din banalele “guturaie”. 2 tipuri au creat pana in prezent epidemii cu infectii respiratorii grave, respectiv MERS si SARS CoV.

Simptome si particularitati

Toate cele 3 viroze respiratorii se manifesta prin: febra, tuse, dureri musculare, stare de slabiciune, tulburari respiratorii, dureri de cap, rinoree, greata, voma, diaree (mai ales la copii) dar pot evolua si cu complicatii de anvergura, mergand pana la decese.

Toate cele 3 viroze se transmit prin particule de saliva incarcate cu virusuri eliminate prin tuse, stranut, vorbire dar si prin contactul cu suprafete infectate si transmiterea prin atingerea mainilor contaminate a nasului, gurii sau a ochiilor.

Niciuna din cele 3 viroze nu se trateaza cu antibiotice ca tratament etiologic, ci doar in situatii complicate si strict la indicatia medicului.

Dintre cele 3 viroze, doar pentru gripa exista tratament profilactic prin vaccinarile anuale existente de foarte multi ani.

De ce sa efectuez acest test?

Testul unic PCR 3 in 1 - test virus Sars-Cov-2, virusi gripali de tip A si B, virusul sincitial respirator (RSV) este singurul test care poate identifica prezenta in organism a unuia dintre acesti 3 virusi, in contextul in care simptomele sunt asemanatoare.

Pachetul propus de MedLife prevede testare in sistem RealTime – PCR pentru toate cele 3 virusuri, cu identificarea specifica a virusurilor gripale A si B, a tipurilor A si B ale virusului sincitial respirator si a SARS CoV-2 prin detectia genelor N, S si RdRP.

In cat timp este disponibil rezultatul?

Rezultatul se elibereaza in 3 zile lucratoare.

Unde poate fi efectuat acest test?

Probele se pot recolta in clinicile MedLife, dar si in punctele de recoltare din orasele unde suntem prezenti - locatiile si programul acestora variaza in functie de zona. Informatii complete sunt disponibile in call center 0219646.

Care este pretul acestui test?

Pretul testului PCR 3 in 1- test virus Sars-Cov-2, virusi gripali de tip A si B, virusul sincitial respirator (RSV) este de 395 Ron.

Mai multe informatii despre testul UNIC PCR 3 in 1 aici.

 

Un diagnostic corect inseamna o conduita de tratament corespunzatoare. Daca ai simptomatologie de viroza respiratorie si vrei sa afli daca este vorba de Sars-Cov-2, virus gripal de tip A sau B sau virusul sincitial respirator fa-ti acum o programare pentru efectuarea testului PCR 3 in 1 prin Call Center apeland numarul 021.9646.Echipa MedLife de Boli Infectioase

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Dermatovenerologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.