Publicat la: 
24/11/2011
Presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca proiectul noii legi a sanatatii ar putea fi adoptat prin asumarea raspunderii de catre Guvern in fata Parlamentului "in prima parte a anului viitor". Basescu a spus ca spera ca proiectul sa intre in dezbatere publica "saptamana viitoare".
"Avem un mare hop, care trebuie trecut in acest an si anume noua lege a sanatatii. Obiectivul noii legi e o interferenta puternica intre finantarea de la bugetul de stat si finantarea privata. Sper ca cel mai tarziu saptamana viitoare acest proiect sa fie lansat in dezbatere publica si sa fie in cel mai scurt timp aprobat de parlament sau prin asumare in prima parte a anului viitor", a spus joi Basescu la o conferinta organizata la Bucuresti de "The Economist".
Reamintim ca proiectul de lege care sa reformeze substantial sistemul de sanatate este in curs de definitivare, legea fiind ceruta insistent de FMI si Banca Mondiala.

Autor: Dragos Comache

Comentarii

nu mi se pare normal, ca o lege care se refera la sanatatea unui intreg popor sa fie promulgata prin asumarea raspunderii si nu prin dezbatere parlamentara. adica ce "asumarea raspunderii"? daca iese prost, cine raspunde? Basescu? Boc? M-as mira.

Este o mizerie impusa de afara, asa ca, daca pana acum sistemul de sananate mai mergea catusi de cat, acesta va muri sigur, deoarece partea privata a medicinii romanesti seamana izbitor cu tot ce s-a facut pe la noi, pe minciuna si pe inducere in eroare.
Daca va uitati la clasificarea spitalelor o sa vedeti ca spitalele private, facute cu atata pompa sunt niste institutii care nici macar nu ar trebui sa fie autorzate, deoarece nu au personalul medical necesar ci numai pe hartie si stau in coada unor institutii medicale de prestigiu, cu toate ca foarte multi medici foarte buni au plecat din tara, ar cei ramasi sunt slabi si foarte slabi, iar cei mai slabi sunt in spitalele private, asa ca ....

Nu este impusa din afara, daca avem creier nu ne poate impune nimeni nimic. Basescu-si doreste actiuni prin privatizarea sanatatii, aurului, en.electrice , gazelor ... si cine mai stie la ce mai ravneste cel mai corupt, inteligent ,..... satana in persoana.

este foarte grav ce se intampla. @dan are dreptate. raspund boc si basescu pentru prostiile strecurate cu grija in lege?

Proiectul de lege nici nu a intrat in dezbatere publica si deja mai multe SRL-uri au inceput activitatea de racolare :se organizeaza prezentari,se cer bani de la participanti si se promit castiguri de zeci de mii de lei in sistem MLM.
Cineva face bani pe seama viitoarei legi !!! Ce face CSA-ul ?Cum reglementeaza aderarea la sistemul de asigurari de sanatate ? Cine este in spatele acestor firme ?

Da, au aparut spontan sarlatani care pacalesc oamenii cerandu-le adeziuni FARA SA LE OFERE NIMIC!!! Pachetul de servicii pe care, chipurile, il ofera este doar bla-bla, atat. La momentul acesta nici macar cei care cica elaboreaza proiectul de lege nu-l stiu.Si, oricum, pachetul bazal de servicii ( adica acela pentru care platesti obligatoriu cei 5,5%, va fi IDENTIC pentru toate casele! IDENTIC PRIN LEGE! In momentul in care le dai CNP-ul, te introduc automat intr-o bazade date informatica si te trimit la un asigurator despre care habar n-ai nici cine e si nici ce servicii medicale poate sa-ti ofere.ATENTIE: NU LE DATI CNP-ul dumneavoastra!!! NU VA OFERA NIMIC !!! ESTE O MAXIMA PACALEALA!!!

Il doare pe basescu undeva de sanatatea acestui intreg popor. Mai era de privatizat ceva, aceasta prajitura imensa reprezentata de banii pe care cetatenii sunt obligati sa ii plateasca si pe care are interes sa-i incaseze cineva anume.In rest- nimic, absolut nimic.Doar ca in cel mult trei ani vom fi cu mult mai putini...adica vom iesi pe cai naturale din sistem.

Domnule Comache, linkul nu functioneaza.

Va fi la fel ca si cu lege a educatiei;facuta "pe genunchi"si adoptata prin asumarea raspunderii.Ce-i priveste pe cei de la guvern?Si care raspundere?Doar vorbe goale.Ei oricum nu se trateaza decat in clinici de peste hotare,iar restul populatiei nu are decat sa plateasca cat mai mult si sa crape cat mai repede.Pardon,sa iese din sistem!!!

SICKO-economia de viata,vizionati acest film documentar pe etvonline.ro.Raed are dreptate, sanatatea nu poate fi pusa pe taraba,el s-a referit numai la urgenta,dar si in sistemul de asigurarieste aceeasi situatie.

Articole similare

Agerpres De mai bine de un deceniu, guvernele succesive ale Romaniei, indiferent de culoarea politica, au promis repetat cresterea banilor alocati de la buget pentru sanatatea romanilor. Pana astazi inclusiv, toate aceste promisiuni s-au dovedit a fi desarte. Romania ramane tara europeana care aloca cele mai putine resurse pentru finantarea...
In ultimul deceniu, suma totala platita pacientilor din Uniunea Europeana drept compensatie pentru erorile medicale a crescut, in timp ce in Romania doar 5 pacienti au fost despagubiti pentru erori medicale. E limpede pentru oricine ca aceasta diferenta nu se datoreaza unei scaderi a calitatii serviciilor medicale occidentale, ci existentei in...
Presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca proiectul noii legi a sanatatii ar putea fi adoptat prin asumarea raspunderii de catre Guvern in fata Parlamentului "in prima parte a anului viitor". Basescu a spus ca spera ca proiectul sa intre in dezbatere publica "saptamana viitoare". "Avem un mare hop, care trebuie trecut in acest an si anume noua...
Noul proiect al legii sanatatii prevede posibilitatea decontarii prin asigurarile sociale de sanatate a unor terapii alternative precum terapia prin respiratie holotropica-rebirth, bioenergoterapia sau terapia florala Bach (conform art.806). In acelasi timp, psihoterapia nu este mentionata deloc in noul proiect, desi ea este acoperita prin...
Presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca proiectul noii legi a sanatatii ar putea fi adoptat prin asumarea raspunderii de catre Guvern in fata Parlamentului "in prima parte a anului viitor". Basescu a spus ca spera ca proiectul sa intre in dezbatere publica "saptamana viitoare". "Avem un mare hop, care trebuie trecut in acest an si anume noua...