Publicat la: 
21/12/2011

Desi ar fi trebuit sa fie de mult intrat in dezbaterea publica, publicarea proiectului noii legi a sanatatii pe site-ului Ministerului Sanatatii intarzie. Presedintele Traian Basescu, invitat la Radio Romania Traian Basescu: Proiectul legii sanatatii este blocat de UDMR si de baronii sanatatiiActualitati, a acuzat direct UDMR-ul de blocarea acestui proiect foarte important. Cititi in continuare declaratiile presedintelui Basescu pe acest subiect:

  • "Problema pare a fi tot la UDMR. Voi face un apel la politicienii din UDMR sa inteleaga ca servesc Romania, nu politicieni care blocheaza reforma statului roman."
  • "Nu am cunostinta de niciun motiv. Proiectul de lege a sanatatii este de mult gata, singurul motiv (al blocarii ei, n.r.) pentru mine nu poate fi decat traficul de influenta facut de baronii sistemului de sanatate si de catre cei ai sistemului de distributie de medicamente, care par a fi mai importanti decat interesul national. Suntem la stadiul de punere in dezbatere publica a legii, nu in stadiul adoptarii ei. Ori teama unui partid, a unui ministru de a pune legea in dezbatere publica este teama de a face comparatie intre ceea ce se vede acum si ceea ce ar putea fi sistemul."
  • "Noua lege a sanatatii este de maxima importanta. Daca vrem sa mai avem un sistem de sanatate ca cel de acum, in care oricati bani ai baga el nu va servi populatia ci in primul rand ii va servi pe salariatii acestui sistem, n-avem decat sa nu modificam legea. Optiunea mea este sa o modificam. Sigur inteleg si opozitia unora. Dar acest sistem s-a dovedit extrem de vulnerabil din punctul de vedere a controlarii costurilor."
  • "Vreau sa-i avizez pe cetatenii romani: sa nu se pacaleasca acceptand sa se inroleze la felurite case de asigurari pentru ca acestea nu va asigura nimic. Sunt diferiti cei care fac asigurari suplimentare de sanatate, si eu am una. Am invatat lectia de la Viena unde, daca aveam asigurare, nu mai plateam o groaza de bani, mi-o platea asiguratorul. Cei care primesc oferte "veniti sa va asiguram pentru zero lei", sa stie ca sunt pacaliti."
  • "Se vor introduce case de asigurare private. Acesta este unul dintre elementele de punere sub control: casele private vor primi resurse financiare de la CNAS conform numarului de asigurari pe care-l au. Ei vor aduce bani din afara sistemului pentru sistem. Vor veni si bani privati in sistemul de sanatate. Casele de asigurari de sanatate vor fi primul judecator al spitalelor si al medicilor de familie, ele vor judeca in ce masura asiguratii lor sunt multumiti de medicii lor."
  • "Se va produce o optimizare a costurilor si a urmaririi banilor in sistemul de sanatate. Statul nu e capabil sa faca asta in acest moment. Si spitalele vor putea accesa credite in baza contractelor pe care le au cu casele. E un sistem mult mai complicat decat acum si mult mai sanatos in urmarirea banilor."
  • "Intarzierea din cauza baronilor sanatatii si ai medicamentelor si ai unora din Ministerul Sanatatii este o eroare. Noua lege este cel putin la fel de revolutionara cum a fost cea din educatie. Va genera o alta abordare fata de pacient."

Comentarii

Acest Basescu, dupa ce este nesimtit este si ticalos pana la inconstienta. Are un fel abject de a fi care te face, ca roman, sa te gandesti la sinucidere ca sa te disociezi de el. N-as vrea, cu netrebnicul asta, sa ma intalnesc niciodata, la fel cu nemernicul Iliescu,ca sa nu fiu obligat sa comit acte huliganice.

de ce oare magiarii din Romania n-ar vota un partid romanesc..asta ar insemna ca si partidele sa-si schimbe atitudinea fata de minoritate..

Partenerul de coalitie UDMR laudat mereu de Dl Boc ca un partener de incredere si loial in coalitie, a devenit subit si dintr-o data un partener care "blocheaza" reformele ?!!!!!
Cum asa ?!
Coalitia cea mai cea, cea care modernizeaza Romania de 3 ani prin LEGI care NU functioneaza - vezi Legea salarizarii unitare, Legea pensiilor, Legea Responsabilitatii fiscale, Legea Responsabilitatii Ministeriale.....
Asa arata in vizunea Traian Basescu-PDL o Romanie moderna si reformata, cu LEGI care nu functioneaza?!
Legi pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea cu mare tam-tam si care nu functioneaza?!!!!!!!!!!
Vorbe, vorbe goale....

@mazeta: de cand cu guristi din astia pro rosia montana, m-am transformat dintr-un luptator anti-rmgc intr-un luptator pro-rmgc. macar oamenii aia vor sa faca ceva, voi doar dati din gura si urlati ca sa va bagati in seama.

Întărâtă-i, Doamne! poate în felul ăsta scapă și Roșia Montană de jefuitori.

UDMR joaca in functie de propriul sau interes.. din pacate, in acest moment, viata politica este atat de bulversata si supusa presiunilor incat nu exista posibilitatea unui dialog pe teme de interes national.... doar alegeri cat mai devreme facute pot aduce calmul si sa lase ;iber unor dezbateri normale

UDMR a devenit fara drept de tagada cel mai anti-reformist 'partid' (pentru ca nu e partid, ci asimilat acestora) din parlamentul romanesc.
UDMR se opune reformei sanatatii, se opune reorganizarii administrativ-teritoriale, se opune dreptului romanilor din Diaspora de a vota prin corespondenta, se opune rezultatelor referendumului (300 parlamentari si unicameral), se opune votului uninominal, se opune modificarii Constitutiei.
In general, UDMR se opune interesului majoritatii din Romania (favorizand doar aparent o minoritate de 5%) si se opune la tot ce poate face Romania mai puternica si mai curata! Sa le fie rusine liderilor maghiari si celor care ii sustin !

Articole similare

Desi ar fi trebuit sa fie de mult intrat in dezbaterea publica, publicarea proiectului noii legi a sanatatii pe site-ului Ministerului Sanatatii intarzie. Presedintele Traian Basescu, invitat la Radio Romania Actualitati, a acuzat direct UDMR-ul de blocarea acestui proiect foarte important. Cititi in continuare declaratiile presedintelui Basescu...
Desi ar fi trebuit sa fie de mult intrat in dezbaterea publica, publicarea proiectului noii legi a sanatatii pe site-ului Ministerului Sanatatii intarzie. Presedintele Traian Basescu, invitat la Radio Romania Actualitati, a acuzat direct UDMR-ul de blocarea acestui proiect foarte important. Cititi in continuare declaratiile presedintelui Basescu...
Desi ar fi trebuit sa fie de mult intrat in dezbaterea publica, publicarea proiectului noii legi a sanatatii pe site-ului Ministerului Sanatatii intarzie. Presedintele Traian Basescu, invitat la Radio Romania Actualitati, a acuzat direct UDMR-ul de blocarea acestui proiect foarte important. Cititi in continuare declaratiile presedintelui Basescu...
Ministerul Sanatatii a organizat astazi o conferinta de presa in cadrul careia a anuntat ca noul proiect al legii sanatatii va fi lansat spre dezbatere in cateva zile. HotNews.ro a transmis cele mai importante declaratii. Comenteaza pe Forum MedLive.ro. Secretarul de stat, Raed Arafat, nu a participat la conferinta. Despre legea sanatatii se...
Am consumat multe minute din viata pentru a analiza proiectul de reforma propus de Ministerul Sanatatii, asa cum am facut-o si cu proiectul propus in 2006 (Nicolaescu) si cel propus anul trecut (Basescu/Vladescu/Paunescu). M-am opus de fiecare data, din diferite motive, devenind un fel de “Gica contra”. Nu are nici o importanța ca timpul mi-a dat...