MEDICINA GENERALA

07 Ianuarie 2019

Tratamente imbunatatite pentru tulburarile consumului de alcool, durerea cronica si tulburarile de dispozitie

medicamente

Oamenii de stiinta de la Universitatea Purdue incearca sa descopere constant noi medicamente pentru oamenii care se confrunta cu tulburari ale consumului de alcool, durere cronica si tulburari de dispozitie. Astfel, au descoperit ca doua peptide si o proteina gasita in spanac ar putea fi cheia catre dezvoltarea unor noi medicamente, potrivit sciencedaily.com.

”In prezent, aceste tipuri de afectiuni nu sunt gestionate in mod adecvat. Medicamentele mai bune, care provoaca mai putine efecte secundare, ar fi benefice. Am descoperit ca doua peptide, produse metabolice naturale ale Rubisco, si o proteina gasita in mai multe plante, printre care si spanacul, pot ajuta la dezvoltarea acestor noi medicamente”, explica van Rijn, profesor de chimie si farmacologie moleculara.

Rezultatele au fost publicate in ”European Neuropsychopharmacolgy” si ar putea dezvolta medicamente care sa faca procesul terapeutic mai simplu si care sa nu provoace reactii adverse nedorite.

Cum functioneaza aceste medicamente?

”Suntem incantati ca suntem parte din aceasta descoperire in materie de medicamente. Prin aceasta tehnica noua urmarim sa dezvoltam molecule care sa activeze doar caile de semnalizare celulare asociate cu efectele terapeutice. Am descoperit ca aceste peptide activeaza selectiv caile benefice fara a activa si caile de efecte secundare ale receptorului”, explica van Rijn.

In prezent, specialistii cauta strategii sintetice si computationale pentru a imbunatati aceste peptide.

De asemenea, privesc procesul intr-un mod optimist deoarece peptidele initiale de rubiscolina sunt deja investigate in studii anterioare pentru capacitatea lor de a regla aportul alimentar si sunt disponibile in comert, fiind folosite in cremele anti-rid pentru piele.

Care sunt recomandarile expertilor?

Oamenii de stiinta recomanda ca peptidele sa fie administrate oral si sa fie concepute astfel incat sa poata sa penetreze bariera hemato-encefalica, ambele conditii fiind necesare ca un medicament sa trateze eficient o tulburare a sistemului nervos central.

Sursa: www.sciencedaily.comEchipa MedLife de Medicina De Familie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.