Un roman din 15 are o infectie cu virusul hepatitic B sau C. MedLife ofera reduceri pentru depistarea si monitorizarea acestor afectiuni
Studiile intreprinse in ultimii ani plaseaza Romania pe una din primele trei pozitii in Europa dupa numarul de bolnavi de hepatita, fiind estimati aproximativ 1,5 milioane de pacienti infectati cu virus hepatic B sau C. Cu toate acestea, sub 1% dintre acestia (aproximativ 4.500) beneficiaza anual de tratament antiviral compensat de Casa Nationala de Sanatate. In medie, costul unui tratament antiviral nedecontat de CNAS depaseste 15.000 de euro pe an. MedLife desfasoara pe perioada verii campania de informare "Tu ce stii de C?" sustinuta prin reduceri semnificative pentru pachetele de depistare si monitorizare a acestor afectiuni.
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.
De multe ori, hepatitele cronice tip B sau C sunt diagnosticate intr-un stadiu avansat al bolii. Hepatitele B si C nu prezinta simptome si nu sunt dureroase, de aceea multe persoane sunt purtatoare si transmitatoare ale acestui virus fara sa stie. Faza evolutiva a bolii poate dura si 10-20 ani, pana la momentul la care gradul de severitate creste foarte mult, boala avand riscul sa se transforme in ciroza, respectiv cancer hepatic. Oamenii nu stiu ca hepatita se poate depista foarte usor, prin efectuarea unor teste simple de sange, a declarat dr. Eugen Craciun, medic specialist gastroenterologie si hepatologie, la MedLife.
Persoanele care doresc sa efectueze analizele de depistare beneficiaza de o reducere de 30% la urmatoarele teste: antigenul HBs (Ag HBs) si anticorpii anti-VHC (Ac anti-VHC). Pentru pacientii pozitivi, depistati cu hepatita B sau C, ade asemenea o reducere de 30% la efectuarea viremiilor si/sau la testarea FibroScan o metoda moderna si nedureroasa de masurare a fibrozei hepatice.
In cazul pacientilor diagnosticati pozitiv cu virus hapatic B sau C, MedLife pune la dispozitie metode noninvazive de evaluare a bolii, precum Fibrotest / Fibromax si FibroScan. Oricare dintre aceste metode evalueaza gradul de fibroza a ficatului acesta fiind factorul esential de pronostic al severitatii bolii.
Informatii complete despre aceasta campanie, precum si despre caile de transmitere si factorii de risc ai hepatitelor B si C, puteti afla de pe site-ul www.medlife.ro, precum si de pe pagina de Facebook a campaniei Tu stii de C?.
Autor: Redactia MedLive.ro.