Politici Medicale

17 Februarie 2011

UPDATE Ministerul Sanatatii aloca aproape 28 milioane lei pentru reabilitare si reparatii capitale in sectiile ATI a 41 de spitale. Vezi lista completa a beneficiarilor

UPDATE Ministerul Sanatatii aloca aproape 28 milioane lei pentru reabilitare si reparatii capitale in sectiile ATI a 41 de spitale. Vezi lista completa a beneficiarilor

Sectie ATI / Foto: Agerpres

41 de unitati sanitare cu paturi vor beneficia de fonduri pentru reabilitare si reparatii capitale, in cadrul unui program de reabilitare a sectiilor de anestezie si terapie intensiva (ATI) din mai multe spitale publice aflate in reteaua Ministerului Sanatatii si a autoritatilor administratiei publice locale. Pentru inceperea lucrarilor a fost repartizata suma de 27.875.000 lei, informeaza ministerul intr-un comunicat. Cele mai importante investitii vor fi derulate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu din Bucuresti si la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara. Vezi in articol lista completa a beneficiarilor.

Descarca aici lista completa a celor 41 de spitale ce vor fi supuse lucrarilor de reabilitare si reparatii capitale (pdf). (Sursa: Ministerul Sanatatii)

Cele mai importante sume au fost repartizate astfel:

 • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj: 3.000.000 lei.
 • Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu Bucuresti: 2.000.000 lei.
 • Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara: 2.000.000 lei.
 • Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Oradea: 1.500.000 lei. Spitalul urmeaza a fi comasat cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea.
 • Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti: 1.000.000 lei.
 • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad: 1.000.000 lei. Spitalul urmeaza sa absoarba prin procesul de comasare administrativa alte doua spitale - Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie "Dr. S. Vuia" Arad si Spitalul Clinic Municipal Arad.
 • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova: 1.000.000 lei. Spitalul va absorbi Centrul de Cardiologie Craiova si Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna.
 • Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof dr. Hociota" Bucuresti: 1.000.000 lei. Institutul urmeaza a fi comasat cu Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.
 • Spitalul Judetean de Urgenta Satu-Mare: 1.000.000 lei. Va include prin comasare Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare si Spitalul Orasenesc Tasnad.
 • Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca: 700.000 lei.
 • Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsi: 400.000 lei.
 • Institutul National de Endocrinologie "C.I.Parhon": 400.000 lei. Institutul va absorbi Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice prof. dr. N. Paulescu.

Spitalele, indiferent de subordonare, vor raporta rezultatele lunar, prin intermediul directiilor de sanatate publica, pentru ca autoritatile sa aiba in permanenta cunostinta de stadiul lucrarilor din programul de reabilitare si reparatii capitale.

Actiunile care trebuie derulate de catre spitale pentru modernizarea si reabilitarea sectiilor ATI vor fi stabilite de catre unitatile sanitare.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Redactia MedLive.ro

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Oradea se comaseaza cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea.©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.