Publicat la: 
2/08/2013

Ureche umana artificiala, crescuta in laborator

Oamenii de stiinta americani au anuntat ca au mai facut un pas spre obiectivul de a crea o ureche umana completa de la celulele unui pacient. In cadrul unei noi dezvoltari in ingineria tesuturilor, acestia au crescut o ureche umana din testut animal. Urechea artificiala are flexibilitatea unei urechi reale, potrivit cercetatorilor de la Massachusetts General Hospital din Boston.

Cercetatorii sunt de parere ca tehnica va putea fi folosita intr-o zi pentru a ajuta persoanele cu urechile exterioare deformate sau pe cei care le-au pierdut. Ingineria tisulara este o ramura in continua dezvoltare a stiintei medicale, ce incearca sa creeze organe de substitutie in labortator.

Echipa de cercetare din Statele Unite lucreaza pe urechi artificiale pentru a ajuta persoanele care se nasc cu urechi malformate sau pe cei care le-au pierdut in accidente.

In cea mai recenta cercetare, publicata in Journal of the Royal Society Interface, expertii au luat tesuturi vii de la vaci si oi si le-au crescut pe un cadru de sarma flexibila, care are forma tridimensionala a unei urechi reale. Acestea au fost implantate intr-un sobolan caruia i-au suprimat sistemul imunitar pentru a permite urechii sa creasca.

"Am aratat prima ureche umana pe un sobolan", a declarat Dr. Thomas Cervantes.
"Acest pas este semnificativ din mai multe motive[...] In primul rand, am fost capabili sa pastram forma urechii, dupa 12 saptamani de crestere si in al doilea rand, am fost capabili sa mentinem flexibilitatea naturala a cartilajului", a adaugat acesta.

Sursa: BBC

Echipa medicala MedLife - Chirurgie estetica si reparatorie

Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 10

Articole similare

Oamenii de stiinta americani au anuntat ca au mai facut un pas spre obiectivul de a crea o ureche umana completa de la celulele unui pacient. In cadrul unei noi dezvoltari in ingineria tesuturilor, acestia au crescut o ureche umana din testut animal. Urechea artificiala are flexibilitatea unei urechi reale, potrivit cercetatorilor de la...