Publicat la: 
19/06/2017

VIDEO Abordarea unui caz complex în cadrul MedLife. Dr. Rely Manolescu: Pentru anestezişti este o provocare, în ideea că tu poţi să ajuţi şi să faci ceva pentru pacient

MedLife a organizatin perioada 3-4 iunie 2017 a treia editie a Conferintei Nationale MedLife. Dr. Rely Manolescu, medic primar ATI, prezinta un caz complex, un copil care a ajuns la MedLifeintr-o stare grava, cu o tumora foarte mare.

Dr. Rely Manolescu: Aceste cazuri sunt abordate individual. Este cazul unui copil care isi cauta o solutiein Romania, neavand posibilitatea de a plecain afara. Copilul a ajuns la noiintr-o stare destul de grava, cu o tumora foarte mare. Din punct de vedere al anestezistului, cand vezi un astfel de caz, mai ales copil, primul lucru te gandesti la ce riscuri supui acel copil. Daca tu esti pregatit sa abordezi un astfel de caz, daca organizatia, spitaluliti poate asigura suport si, bineinteles, daca ai o echipa cu care sa poti aborda un astfel de caz. Pentru anestezisti este o provocare,in ideea ca tu poti sail ajuti si poti sa faci ceva pentru acest copil.

In primul rand, cand ni se aducein vedere un astfel de caz de catre chirurg, este ointalnire cu echipa, echipainsemnand chirurg, anatomopatolog, oncolog, mai ales ca vorbim de cazuri complexe,in specialin chirurgia oncologica. In MedLife cazul este supus Comisiei medicale si de etica a spitalului, care ne gireazaintr-un felin abordarea acestor cazuri. Cand se ia decizia la nivel de comisie medicala ca se poate rezolva acest caz, atunciincepem sa facem un plan de actiune, dar tot acest plan se faceintr-o colaborare interdisciplinara cu toti cei implicatiin rezolvarea acestui caz.

Conferinta, intitulata "Abordarea cazului medical complex in cadrul MedLife: de la vulnerabilitate si riscuri la siguranta pacientului, a corpului medical si a institutiei", s-a adresat specialistilor MedLife din Bucuresti si din tara si a avut loc in perioada 3-4 iunie 2017, la Poiana Brasov. Evenimentul a fost acreditat de Colegiul Medicilor din Romania cu credite EMC

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Medicina de urgenta, Medicina generala

Medic Specialist
Dinescu Daniela,Medic Specialist Medicina de Urgenta
Medic Specialist...
Ghinescu Gabriela,Medic Medicina Generala
Medic Medicina...